Ποδόσφαιρο

Μουδούρογλου: «Τα χρόνια που έπαιξα στον Άρη, είναι τα πιο ωραία της καριέρας μου»

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Άρη, Σάββας Μουδούρογλου, φιλοξενήθηκε στο Yellow Radio 101.7 και στην εκπομπή «Box to box».

Ο 28χρονος φορ, ο οποίος το 2009-2011 αγωνιζόταν στην Κ19 του Άρη, ανήκει πλέον στον Πανδραμαϊκό και σκόραρε στη Κυριακάτικη εντός έδρας νίκη (1-0) κόντρα στον Ηρακλή, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Ο Σάββας Μουδούρογλου μίλησε μεταξύ άλλων για τα δύο χρόνια που έπαιξε στην Κ19 των κιτρινόμαυρων, την εμπειρία του με τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ, αλλά και για το πώς βλέπει τον Άρη τη φετινή σεζόν και την Super League γενικότερα.

Αναλυτικά τα όσα είπε στον Ιάσονα Μίσχο:

Είσαι ο άνθρωπος που έκρινε το παιχνίδι μεταξύ του Πανδραμαϊκού και του Ηρακλή. Σκόραρες απέναντι σε μια μεγάλη και ιστορική ομάδα δίνοντας παράλληλα τους τρεις βαθμούς στην δική σου. Πώς νιώθεις;

Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτή τη νίκη. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, απέναντι σε μια ιστορική και πολύ δυνατή ομάδα. Εμείς καταφέραμε και πήραμε τους 3 βαθμούς, άξια, μετά από πολύ δουλειά σε μικρό χρονικό διάστημα. Είχαμε δημιουργήσει ένα πλάνο με τον προπονητή και καταφέραμε να βγάλουμε ακριβώς αυτό που θέλαμε. Πιστεύω πως δίκαια πήραμε τρεις, πολύτιμους βαθμούς για τη συνέχεια.

Ο Πανδραμαϊκός είναι και αυτός μια ιστορική ομάδα με 51 χρόνια ιστορίας. Κερδίσατε μια ομάδα που έχει στόχο την άνοδο. Ποιοι είναι οι δικοί σας στόχοι;

Ο Πανδραμαϊκός είναι μια μεγάλη και ιστορική ομάδα. Εμείς πάμε βήμα-βήμα και κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Θέλουμε να κάνουμε μια πολύ καλή πορεία. Φυσικά, ό,τι προκύψει στην συνέχεια, είναι αποδεκτό. Εμείς θέλουμε να κοιτάμε τον κάθε αντίπαλο ξεχωριστά, να παίζουμε όπως πρέπει και να ευχαριστούμε τους φιλάθλους μας που είναι δίπλα μας.

Πώς είναι να σκοράρεις απέναντι σε μια ομάδα, που εσύ μεγαλώνοντας την έβλεπες στην Super League;

Το να σκοράρεις σε οποιαδήποτε ομάδα είναι πολύ όμορφο συναίσθημα, πόσο μάλλον απέναντι στον Ηρακλή. Το σημαντικό είναι, πως στο παιχνίδι όλα τα παιδιά της ομάδας παίξαμε καλά και είναι αυτό που πρέπει να κρατήσουμε για τη συνέχεια.

Τα πρώτα βήματα της καριέρας σου τα έκανες στην Κ19 του Άρη. Να πάμε τον χρόνο πίσω να μας πεις, πώς πήγες στον Άρη και τι έζησες εκεί;

Πάμε αρκετά χρόνια πίσω. Μέχρι στιγμής, αυτά τα δύο χρόνια ήταν τα πιο ωραία της καριέρας μου. Στον Άρη ήρθα από τις ακαδημίες του Φιλίππου Δράμας. Με είχαν δει σε ένα φιλικό, τους άρεσα και με έκλεισαν κατευθείαν.

Πώς είχες περάσει στον Άρη; Τότε ο Άρης είχε καλή «φουρνιά» στην Κ19.

Πολύ ωραία χρόνια. Είχα πάει και στην προετοιμασία με τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ. Αξέχαστες στιγμές. Γενικά, είναι από τα χρόνια που δεν θα άλλαζα με τίποτα.

Πώς ήταν ο Κούπερ σαν προπονητής και πώς η προετοιμασία; Τι κέρδισες ενδεχομένως από τότε;

Ήταν σκληρή προετοιμασία και είχαμε πάει στο εξωτερικό, στην Αυστρία. Ο Κούπερ ήταν από τους καλύτερους προπονητές που είχα ποτέ. Ήταν όλα ευχάριστα. Ήταν ένας προπονητής που καθόταν και είχε την όρεξη να δείξει στους νεαρούς ποδοσφαιριστές διάφορα πράγματα, για την κάθε θέση ξεχωριστά και έχω να το θυμάμαι αυτό!

Τα νέα παιδιά τότε είχατε πέσει σε μια πολύ καλή χρονιά και ήταν δύσκολο να σας δοθεί χρόνος συμμετοχής, παρ’ όλα αυτά ήθελε να σας αναδείξει και να σας δώσει λίγο χρόνο.

Αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Το θέμα είναι να υπάρχει θέληση και να έχεις λίγο τύχη και να βοηθήσουν οι συγκυρίες. Κοιτάω όμως αισιόδοξα μπροστά.

Υπάρχουν συμπαίκτες σου από τότε που αγωνίζονται ακόμη στα ποδοσφαιρικά γήπεδα και κρατάτε επαφή;

Εγώ ήμουν στην καλή «φουρνιά» τότε του Άρη. Ήμουν με τον Γιαννώτα, τον Μπουγαΐδη, τον Οικονομόπουλο, τον Κατίδη. Με τον Μαυρουδή που είμασταν συμπαίκτες στον Πανθρακικό. Τώρα τελευταία έχουμε χαθεί, αλλά ξέρω πως είναι καλά.

Πώς σου φαίνεται ο φετινός Άρης;

Έχει ξεκινήσει πολύ καλά η ομάδα. Το θέμα είναι να διατηρηθεί στο ίδιο επίπεδο και στο μέλλον. Θα φανεί στα επόμενα παιχνίδια. Έχει ακόμη πολύ δρόμο μπροστά του ο Άρης. Έχει ποιότητα. Το σημαντικό είναι στη συνέχεια ο καθένας από τους παίκτες ξεχωριστά, να το πάρει προσωπικά. Πρέπει να δείξουν προσωπικότητα μέσα στο γήπεδο.

Κάνε μας ένα σχόλιο συνολικά για το ελληνικό πρωτάθλημα.

Πιστεύω πως θα γίνει ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα και τα πάντα θα κριθούν στις λεπτομέρειες.

Οι δικοί σου οι στόχοι ποιοι είναι;

Στη ζωή μου έχω υψηλούς στόχους σε ό,τι και να κάνω. Από κει και πέρα κοιτάω την κάθε μέρα ξεχωριστά, την κάθε προπόνηση ξεχωριστά μέχρι να έρθει το επόμενο παιχνίδι. Ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει. Αυτό είναι το σκεπτικό μου πάντα.

Στη Δράμα το ποδόσφαιρο είναι στην καρδιά των κατοίκων και υπήρχε πάντα η στήριξη από τους οπαδούς. Πόσο δυσκολεύει τον ποδοσφαιριστή η πανδημία του κορωνοϊού και οι απαγορεύσεις;

Χωρίς φιλάθλους είναι ένα άδειο τοπίο. Την διαφορά στα γήπεδα, την κάνουν πάντα οι φίλαθλοι. Το θέμα είναι να είμαστε προσεκτικοί όσο μπορούμε, γιατί υπάρχουν πολλά κρούσματα κορωνοϊού και το χειρότερο είναι να μας ξανακλείσουν. Οπότε να προσέχει όσο μπορεί ο καθένας και να έχει ατομική ευθύνη.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button