Γενικά

Με 449 PS η νέα Mercedes-AMG CLE 53 Coupé

H Mercedes-AMG, παραμένοντας πιστή στην φιλοσοφία που την διακρίνει όλα αυτά τα χρόνια, προικίζει την νέα Mercedes-AMG CLE 53 Coupé με 449 PS.

Mercedes-AMG CLE 53 Coupé

Η αυτοκρατορία του Affalterbach (φυσική έδρα της Mercedes-AMG) φαίνεται πως καλά κρατεί. Τελευταία προσθήκη της, η καλλίγραμμη και εντυπωσιακή Mercedes-AMG CLE 53 Coupé.

Mercedes-AMG CLE 53 Coupé

Παρατηρώντας την εξωτερικά, εύκολα καταλαβαίνεις ότι έχεις να κάνεις με ένα επιβλητικό αυτοκίνητο, στο οποίο δεσπόζει η μεγάλη εμπρός μάσκα AMG, αλλά και τα επανασχεδιασμένα πίσω LED φώτα.

Mercedes-AMG CLE 53 Coupé

Όσοι θέλουν να ξεχωρίσουν ακόμα περισσότερο, αγοράζοντας τα πακέτα AMG Optics και Night, αποκτούν μεγαλύτερο διαχύτη, διακριτικά σπόιλερ και νέα αεροδυναμικά πτερύγια.

H Mercedes AMG CLE 53 4Matic+ Coupé έρχεται με 449 PS και κατανάλωση που σύμφωνα με το εργοστάσιο κυμάινεται μεταξύ 9,3 και 9,7 lt/100km

Mercedes-AMG CLE 53 Coupé

Το εσωτερικό τώρα, είναι εκλεπτυσμένο και πολυτελές, αποπνέοντας ταυτόχρονα ένα σπορ αέρα. Για τον τελευταίο, φροντίζει το AMG Performance, flat bottom τιμόνι.  Κατά τα λοιπά, τις εντυπώσεις κερδίζουν οι μεγάλες ψηφιακές οθόνες, 12,3” για τον πίνακα οργάνων και 11,9 για το σύστημα infotainment.

Mercedes-AMG CLE 53 Coupé

Σε ένα μοντέλο AMG όμως, το ενδιαφέρον κρύβεται και κάτω από το (συνήθως μεγάλο) καπό. Έτσι κι εδώ λοιπόν, τον ρόλο της «καρδιάς» του αυτοκινήτου διαδραματίζει ένας εξακύλινδρος σε σειρά κινητήρα, ο οποίος με τη βοήθεια ενός συμβατικού και ενός ηλεκτρικού υπερτροφοδότη παράγει 449 PS και 560 Nm ροπής.

To ηλεκτρικό μοτέρ προσφέρει επιπλέον 23 PS και 205 Nm ροπής στο ήπια υβριδικό σύνολο, εξασφαλίζοντας έτσι την βέλτιστη αποδοτικότητα και τις καλύτερες δυνατές επιδόσεις.

Mercedes-AMG CLE 53 Coupé

Με βάσει τα όσα ανακοινώνει η γερμανική φίρμα, το χαρισματικό coupé της επιταχύνει από στάση στα 100 km/h  σε 4,2”, με τη μέγιστη ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h. Με το προαιρετικό πακέτο AMG Driver’s Package, η τελική μπορεί να ανέβει κατά 20 km/h, φτάνοντας έτσι τα 270 km/h.

Mercedes-AMG CLE 53 Coupé

Το αυτοκίνητο εφοδιάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων, αλλά και το σύστημα τετρακίνησης 4MATIC+. Μέρος του βασικού εξοπλισμού αποτελούν επίσης τόσο η τετραδιεύθυνση, η οποία αυξάνει την ευελιξία του αυτοκινήτου, όσο και το αναβαθμισμένο σύστημα πέδησης.

Μέχρι στιγμής, η Mercedes-AMG δεν έχει κάνει γνωστές περαιτέρω πληροφορίες γύρω από την ημερομηνία κυκλοφορίας, τη διαθεσιμότητα και την τιμή της Mercedes-AMG CLE 53 4Matic+ Coupé, όπως είναι το πλήρες όνομά της.

ΠΗΓΗ: www.drive.gr

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button