Μπάσκετ

Με Γουεμπανιάμα και δύο… αντιπάλους του Άρη οι καλύτεροι Ευρωπαίοι κάτω των 20!

Η λίστα με τους παίκτες που δημοσίευσε η FIBA.

Οι Γιάννης Αντετοκούνμπο, Νίκολα Γιόκιτς και Λούκα Ντόντσιτς βρίσκονται στο prime της καριέρας του, αποτελούν τρία από τα κορυφαία ονόματα στο NBA, αλλά και τεράστια brand names για το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Από πίσω τους όμως φαίνεται πως ακολουθούν κι άλλες, πολλά υποσχόμενες φουρνιές παικτών -προεξάρχοντος του Βικτόρ Γουεμπανιαμά- με τη FIBA να καταρτίζει την λίστα “Europe’s 20 under 20”.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μπάσκετ ξεχώρισε δηλαδή είκοσι ανερχόμενα αστέρια του ευρωπαϊκού μπασκετ που δεν έχουν συμπληρώσει ακόμα το 20ο έτος της ηλικίας τους. Μέσα σε αυτά βρίσκεται και ο Αντρέι Στογιάκοβιτς, γιος του σπουδαίου βετεράνου Σέρβου μπασκετμπολίστα, Πέτζα Στογιάκοβιτς και της Ελληνίδας Αλέκα Καμιλά, καθώς και οι Χουάν Νούνιεθ και Ζακαρί Ρισασέ, τους οποίους αντιμετώπισε ο Άρης στους ομίλους του Eurocup.

Κατά -αλφαβιτική (σσ. στα αγγλικά) και όχι αξιολογική σειρά- τα ταλέντα που αναφέρονται είναι τα εξής: Ιζάν Αλμάνσα (Ισπανία), Μπερκέ Μπουγιουκτουντσέλ (Τουρκία), Μάτας Μπουζέλις (Λιθουανία), Σίντι Σισοκό (Γαλλία), Μπιλάλ Κουλιμπαλί (Γαλλία), Ούγκο Γκονζάλεθ (Ισπανία), Τζέιντεν Χοτζ (Βέλγιο), Μπάμπα Μίλερ (Ισπανία), Ντέιβιντ Μίρκοβιτς (Μαυροβούνιο), Χουάν Νούνιεθ (Ισπανία), Ζακαρί Ρισασέ (Γαλλία), Ραιάν Ρουπέρ (Γαλλία), Μίκαελ Ρουζίτς (Κροατία), Τιτζάν Σαλαούν (Γαλλία), Αλεξάντερ Σαρ (Γαλλία), Ντέιμ Σαρ (Ιταλία), Αντρέι Στογιάκοβιτς (Ελλάδα/Σερβία), Νίκολα Τόπιτς (Σερβία), Βικτόρ Γουεμπανιαμά (Γαλλία) και Νόαμ (Γιακόβ).


Όπως γίνεται αντιληπτό, κάποιοι εξ’αυτών έχουν ήδη κάνει αισθητή την παρουσία τους και σε επίπεδο ανδρών. Ο Βικτόρ Γουεμπανιαμά έσπαγε τα ταμεία πριν καλά καλά γίνει draft και στη rookie σεζόν του στο NBA μετράει 20.4 πόντους, 10.3 ριμπάουντ, 3.2 ασίστ και 3.1 μπλοκ σε 44 παιχνίδια. Ο Χουάν Νούνιεθ κατέκτησε πέρσι το πρωτάθλημα Γερμανίας αγωνιζόμενος για την Ουλμ, ενώ αγωνίστηκε στο MundoBasket 2023 με την Εθνική Ισπανίας. Ο Μπιλάλ Κουλιμπαλί -που ήταν πέρσι ήταν συμπαίκτης με τον Γουεμπανιαμά στη Μετροπολιτάν- φέτος αγωνίζεται στο NBA με τους Ουάσινγκτον Γουίζαρντς.

Την ίδια ώρα οι Νίκολα Τόπιτς (Ερυθρός Αστέρας), Ζακαρί Ρισασέ (Μπουργκ), Αλεξάντερ Σαρ, Τιτζάν Σαλαού και Μάτας Μπουζέλις είναι όλοι projected lottery picks για το NBA Draft 2024 και δεν θα προκαλέσει έκπληξη το να βρεθούν τελικά όλοι στην πρώτη δεκάδα των επιλογών.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button