Απόψεις

Μα πόσο Άρης…

Ο 4ος διαιτητής έχει δείξει πέντε λεπτά καθυστερήσεις, είσαι στο 94.10, μπροστά στο σκορ με 2-1 και βρίσκεσαι στην περιοχή του αντιπάλου και καταφέρνεις να δεχθείς γκολ και να χάσεις μέσα από τα χέρια σου δύο βαθμούς. Πόσο Άρης αυτή η περιγραφή…

Η ομάδα έκανε μεγάλη προσπάθεια για να “ζεστάνει” τον κόσμο της και κατάφερε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα στο χθεσινό παιχνίδι με τη Λαμία να ξενερώσει εκ νέου τους πάντες, με την αφέλεια και την απάθεια που λειτούργησε, σε μία στιγμή που έπρεπε να… εξαφανίσει την μπάλα.

Σε εκείνο το σημείο δεν υπάρχουν προπονητές, συστήματα ή οτιδήποτε άλλο, υπάρχει μόνο ο τρόπος να σκοτώσεις το χρόνο και να πάρεις τη νίκη που έχεις στα χέρια σου.

Μια νίκη ήθελες για να πιστοποιήσεις ότι έχεις αρχίσει να λειτουργείς καλύτερα, να πας σε ήρεμες γιορτές και να επιστρέψεις μετά για τα δύσκολα μαζεμένα παιχνίδια, και κατάφερες να μπεις και πάλι στη δίνη της εσωστρέφειας…

Σε ένα παιχνίδι που η ομάδα έχασε ένα τριαντάλεπτο στο ξεκίνημα, μπαίνοντας στο ματς με τις… παντόφλες, προσπάθησε για ένα τέταρτο στο α’ ημίχρονο και είχε το δοκάρι του Μενέντες.

Στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου ανοίγεις το σκορ με το πέναλτι του Μορόν και ξαφνικά η παντελώς ακίνδυνη Λαμία παίρνει μέτρα και σε οκτώ λεπτά φέρνει και πάλι το ματς στα ίσια.

Από εκείνη τη στιγμή και μέχρι το 2-1 στο 74′ πάλι από τον Μορόν, γίνεται ένα άλλο παιχνίδι, με τον Άρη να έχει συνεχόμενες ευκαιρίες να σκοράρει και τον Κοσέλεφ να λέει “όχι”, μέχρι την κεφαλιά του Ισπανού φορ που τον νίκησε.

Ο Άρης έχει χάσει συνολικά πέντε βαθμούς από τη Λαμία τη φετινή σεζόν, έχοντας κερδίσει του Φθιωτούς μία φορά στα τελευταία εφτά παιχνίδια και γενικά έχει απολέσει επτά πόντους στα παιχνίδια με τους μικρομεσαίους στην έδρα του.

Η ομάδα έχασε πάλι το μομέντουμ που με… κόπο είχε καταφέρει να χτίσει και κινδυνεύει αν αποκλειστεί από την ΑΕΚ στο Κύπελλο στις 17 Ιανουαρίου να μείνει χωρίς προφανή στόχο για το υπόλοιπο της σεζόν.

ΥΓ1. Η ποιοτική ενίσχυση είναι αναγκαία σε συγκεκριμένες θέσεις, πρέπει να γίνει… χθες, όσο δύσκολο και αν είναι σε μεταγραφική περίοδο Γενάρη, για να αυξήσεις τις πιθανότητες σου για ότι έχει απομείνει…

ΥΓ2. Την “εγκληματική” διαχείριση που έγινε το καλοκαίρι σε όλα τα επίπεδα, τη βρίσκει και θα τη βρίσκει συνέχεια μπροστά της η ομάδα.

ΥΓ3. Έχεις την ευλογία να διαθέτεις έναν φορ όπως ο Μορόν και σου λείπουν όλα τα υπόλοιπα για να τον αξιοποιήσεις όπως πρέπει.

ΥΓ4. Δύο γκολ, δύο δοκάρια, τουλάχιστον άλλες πέντε τρανταχτές ευκαιρίες και συγκομιδή ένας βαθμός στην έδρα σου με τη Λαμία. Ανικανότητα, ατυχία, αφέλεια, άμυνα που σε τρεις κατεβασιές του αντιπάλου έφαγε δύο γκολ. Όλα μαζί συνθέτουν το παζλ μιας ακόμη απογοητευτικής βραδιάς…

ΥΓ5. Στο ιδιοκτησιακό πρέπει να υπάρξει μία ξεκάθαρη ενημέρωση από τους καθ’ ύλην αρμόδιους. Θόδωρος και Ειρήνη Καρυπίδη είναι υποχρεωμένοι να μιλήσουν στον κόσμο για το συγκεκριμένο θέμα, γιατί όσο σέρνεται με… διαρροές, όσων… ξέρουν και όσων… φαντάζονται πράγματα, μόνο χειρότερη γίνεται η κατάσταση στο περιβάλλον της ομάδας.

Δημήτρης Οσσανλής

Δημοσιογράφος, μέλος της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. Δημοσιογραφεί για πολλά χρόνια από το μετερίζι της έντυπης ενημέρωσης. Συντάκτης Ύλης, Αρχισυντάκτης και Διευθυντής σε «ΣΠΟΡ του Βορρά», «Αθλητικά Νέα» και «Αθλητικά Νέα των Συντακτών» αντίστοιχα. Πλέον είναι στην ομάδα του YELLOW RADIO FM 101.7 επιστρέφοντας στη ραδιοφωνική ενημέρωση μετά από μία δεκαετία.
Back to top button