Ποδόσφαιρο

Ματίγια: «Έχει βελτιωθεί ο Άρης με τον Μάντζιο-Μου λείπει η ατμόσφαιρα της Θεσσαλονίκης»

Τι ανέφερε ο πρώην ποδοσφαιριστής του Άρη στο Yellow Radio 101.7 και στην εκπομπή του Γιάννη Δασκάλου.

Στον αέρα του Yellow Radio 101.7 φιλοξενήθηκε ο Χαβιέ Ματίγια, με τον Ισπανό μέσο να αναφέρει -μεταξύ άλλων- τη γνώμη του για τον αγώνα του Άρη με τη Λαμία.

Για την οικογένεια του και τις γιορτές των Χριστουγέννων: «Θα επιστρέψω στη χώρα μου με την οικογένεια μου για 3-4 μέρες, να ξεκουραστώ, να περάσουμε όμορφα και να επαναφορτίσουμε τις μπαταρίες μας. Το έχουμε ανάγκη όσοι παίζουμε μακριά από το σπίτι μας και μας λείπουν η δικοί μας άνθρωποι. Θα είναι κάτι πολύ καλό, για να επιστρέψω για τον δεύτερο γύρο και να είμαστε έτοιμοι για τη συνέχεια των αγωνιστικών υποχρεώσεων»

Για τις προοπτικές της ομάδας του, της Καλλιθέας: «Είμαστε στη 1η θέση, πηγαίνουμε καλά, είναι σημαντικό πως είμαστε εκεί ενώ απομένουν 3 εβδομάδες για να αρχίσουν ξανά οι υποχρεώσεις. Είμαστε πολύ καλά ψυχολογικά, έχουμε καλό κλίμα και θέλουμε να εκπληρώσουμε τον στόχο της ανόδου (στη Superleague)»

Για το αν θα παρακολουθήσει το Άρης-Λαμία: «Φυσικά και θα το δω, έχω τελειώσει τη προπόνηση, αύριο ταξιδεύω, δεν έχουμε άλλη υποχρέωση. Πάντα όταν έχω χρόνο παρακολουθώ τα ματς του Άρη, για την ομάδα και τους φιλάθλους. Όλοι ξέρουν πως νιώθω για τον Άρη και ελπίζω να πετύχει ακόμα μια νίκη για να κλείσει χαρούμενα το 2023»

Για τη γνώμη του για το Άρης-Λαμία: «Τα θυμάμαι αυτά τα ματς. Ξέρω πόσο δύσκολο και πόσο περίπλοκο είναι να ανοίξεις τέτοιες άμυνες, έχω παίξει πολλά τέτοια παιχνίδια. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να παίξεις σε γρήγορο τέμπο, να ελέγξεις τον ρυθμό, να μην τους αφήσεις να πάρουν ανάσα και αν είναι δυνατόν να πετύχεις ένα γρήγορο γκολ. Μετά γίνονται πιο ευάλωτοι και σου δίνουν περισσότερο χώρο»

Για τον Άρη και το αν βλέπει βελτίωση επί Άκη Μάντζιου: «Ναι πραγματικά, τις τελευταίες εβδομάδες ο Άρης έχει βελτιωθεί, κυρίως στο αμυντικό του κομμάτι, το οποίο είναι πολύ σημαντικό όταν θέλεις να παίξεις ποδόσφαιρο και να δημιουργήσεις ευκαιρίες χωρίς να δεχτείς φάσεις. Είναι πολύ καλό γιατί πιστεύω ότι ο Άρης μπροστά έχει τη ποιότητα και τους παίκτες, έτσι ώστε να καταφέρει να πετύχει τον στόχο του»

Για τον Λορέν Μορόν: «Είμαι διπλά χαρούμενος, γιατί τον ξέρω από τη Μπέτις, μια ομάδα που μου αρέσει να παρακολουθώ. Χαίρομαι διπλά γιατί παίζει στην ομάδα που αγαπώ στην Ελλάδα, αλλά και που είναι Ισπανός και πετυχαίνει στον Άρη. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει πολύ καλή επαφή με την εστία και είναι ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, παρότι ο Άρης δεν είναι μια ομάδα που βάζει πολλά γκολ»

Για τον αρχηγό Κουέστα και την εξαιρετική σεζόν που διανύει: «Τι να πω για τον Κουέστα; Είναι από τους καλύτερους συμπαίκτες που έχω συνεργαστεί (αν όχι ο καλύτερος) στη ποδοσφαιρική μου ζωή, είναι ένα τρομερό παιδί. Πέρα από top τερματοφύλακας είναι και top άνθρωπος εκτός γηπέδου. Είναι από τους καλύτερους τερματοφύλακες και είμαι πολύ χαρούμενος για τον φίλο μου τον Χουλιάν που κάνει αυτή την εξαιρετική χρονιά»

Για τον Ρούμπεν Πάρντο: «Είναι ένας παίκτης τρομερής ποιότητας, τον θυμάμαι και από τη Μπέτις που έπαιζε για λίγο καιρό, έχει κάνει τρομερά πράγματα στη καριέρα του και ελπίζω πως όλο το περιβάλλον στον Άρη θα τον στηρίξει, έτσι ώστε να δείξει το καλύτερο του αγωνιστικό πρόσωπο, για να βοηθήσει την ομάδα, καθώς διαθέτει πάρα πολύ καλά χαρακτηριστικά»

Για το αν του έλλειψε ο Άρης και η Θεσσαλονίκη: «Μου λείπει πάρα πολύ η ατμόσφαιρα. Περνάω καλά όπου και αν βρίσκομαι με την οικογένεια μου, όμως μου λείπει ο Άρης, μου λείπει το «Κλεάνθης Βικελίδης», μου λείπει η Θεσσαλονίκη που την αγαπάω, νιώθω ότι είμαι κομμάτι της, πέρασα πολύ όμορφα και θα προσπαθήσω να έρθω να δω φέτος έναν αγώνα, να δω τους φίλους μου και τη πόλη, πράγματα που σίγουρα μου λείπουν όσο καλά και αν είμαι στην Αθήνα»

Για το ότι υπάρχουν συγκρίσεις τωρινών μέσων της ομάδας με τον ίδιο: «Αυτό είναι το πιο κολακευτικό σχόλιο. Είναι πολύ όμορφο το club να σε θυμάται όπως και εσύ το θυμάσαι και ευχαριστώ τον κόσμο πάρα πολύ»

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button