Ποδόσφαιρο

Μαργαρίτη: «Να σταθεί η Ομοσπονδία δίπλα μας»

Η τερματοφύλακας του Άρη, Χριστίνα Μαργαρίτη, μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί με το λοκ-ντάουν, το πρόγραμμα προπονήσεων που ακολουθεί, ενώ τόνισε την ανάγκη για άμεση επιστροφή στα γήπεδα.

Συνέντευξη στο allnews24.gr παρεχώρησε η Χριστίνα Μαργαρίτη.

Αναλυτικά το μήνυμα του κιτρινόμαυρου γυναικείου ποδοσφαιρικού τμήματος:

«Η αποχή είναι μεγάλη και οι επιπτώσεις μεγαλύτερες».

Χριστίνα Μαργαρίτη, η Βολιώτισσα γκολκίπερ του Α.Σ ΑΡΗΣ διαθέτει αρκετές συμμετοχές με την Εθνική Κορασίδων, ενώ το 2017 κλήθηκε να λάβει μέρος στην Εθνική Νεανίδων για τους αγώνες της προκριματικής φάσης του Euro 2017 που διεξήχθησαν στη Σλοβενία και το 2019 ήταν μία από τις τέσσερις αθλήτριες του ΑΡΗ που συμμετείχαν στην Εθνική Γυναικών Ελλάδος σ’ένα φιλικό παιχνίδι εναντίον του Βελγίου.

Ξεκινάμε τη συζήτηση και εστιάζει στην ανάγκη για άμεση επιστροφή στα γήπεδα:

«Eίναι απαραίτητη η γρήγορη επανέναρξη πρωτίστως των προπονήσεων και έπειτα των αγωνιστικών μας υποχρεώσεων, διότι η αποχή είναι μεγάλη και οι επιπτώσεις είναι μεγαλύτερες. Για τον λόγο αυτόν αν θα μπορούσα να προτείνω κάτι, αυτό θα ήταν να υπάρξει συνεργασία της ομοσπονδίας μας με τα γυναικεία αθλητικά σωματεία, να συνδράμει διαθέτοντας τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους και εφαρμόζοντας τα κατάλληλα μέτρα κατά της διασποράς του ιού. Ευελπιστώ λοιπόν ότι η ομοσπονδία θα βρίσκεται δίπλα μας σε όλο αυτό και θα τελέσει το καθήκον της για ένα άθλημα όπως είναι το γυναικείο ποδόσφαιρο που πια είναι παγκοσμίως διαδεδομένο και που τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται ραγδαία και έχει πάρα πολλές προοπτικές εξέλιξης».

Αναφορικά με τον τρόπο προπόνησής της στη διάρκεια του lockdown, μας είπε:

«Όλοι οι αθλητές προσπαθούμε να διαχειριστούμε αυτή την δύσκολη κατάσταση, ο καθένας μας ξεχωριστά. Εγώ από την πλευρά μου προσπαθώ μέσω ατομικών προγραμμάτων ενδυνάμωσης της ομάδας μου και υπό τις οδηγίες του προπονητή τερματοφυλάκων να διατηρήσω σε ικανοποιητικά επίπεδα την φυσική, ψυχολογική και πνευματική μου κατάσταση για να είμαι όσο το δυνατόν πιο έτοιμη για την επιστροφή στις αγωνιστικές μου υποχρεώσεις».

Για τη Χριστίνα, τα προγράμματα ενδυνάμωσης εκτός των αγωνιστικών χώρων και των γυμναστηρίων επαρκούν για τη διατήρηση μίας ικανοποιητικής φυσικής κατάστασης:

«H προπόνηση εκτός αγωνιστικών χώρων δεν είναι εύκολη, ούτε η ίδια με αυτή εντός του γηπέδου. Παρόλο αυτά, μέσα από τα ατομικά προγράμματα της ομάδος μένουμε δραστήριες και διατηρούμαστε σε ικανοποιητική φυσική κατάσταση. Επίσης μέσα από πρωτοβουλία του συλλόγου υπάρχει η δυνατότητα τηλεδιάσκεψης για την άμεση ενημέρωση και την ατομική βελτίωση της κάθε παίκτριας, κατόπιν συνεννόησης με τους προπονητές και τους παράγοντες του συλλόγου. Επομένως θεωρώ πως τα ατομικά προγράμματα εκτός αγωνιστικών χώρων διασφαλίζουν σε μεγάλο βαθμό την φυσική κατάσταση και την αντοχή των αθλητριών».

Σε ό,τι αφορά στις ψυχολογικές συνέπειες, επικεντρώθηκε σ’ αυτές που επέφερε η διακοπή του πρωταθλήματος, επισημαίνοντας, ωστόσο, την ανάγκη τήρησης των επιβεβλημένων από την πολιτεία μέτρων για την ασφαλή επιστροφή στα γήπεδα:

«H διακοπή του πρωταθλήματος διαδραματίζει καίριο ρόλο στην ψυχική υγεία του αθλητή, αφού ένας αθλητής που του στερείται το δικαίωμα να κάνει αυτό που αγαπάει νιώθει όπως ένα λιοντάρι κλεισμένο σε κλουβί που προσπαθεί με ποικίλους τρόπους να ελευθερωθεί. Παρόλο αυτά με υπομονή και επιμονή πρέπει όλοι οι αθλητές να προσπαθήσουμε να διαχειριστούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση και να δουλέψουμε με βάση τα νέα δεδομένα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε όσο δύσκολο και εάν είναι. Πρέπει να σεβαστούμε τα μέτρα που έχει λάβει η χώρα μας, να μείνουμε ασφαλείς για να μπορούμε να επιστρέψουμε όλοι πίσω στην κανονικότητα μας όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και δυνατότεροι».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button