Γενικά

Κορωνοϊός: Πρώτο αλλεργικό περιστατικό στην Ελλάδα από το εμβόλιο

Μια ελαφριά αλλεργική αντίδραση σε έναν εμβολιασθέντα παρατηρήθηκε κατά την πρώτη ημέρα του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, η αντίδραση δεν ήταν σοβαρή και ανακοινώθηκε στο πλαίσιο της διαφάνειας της διαδικασίας.

Πρόκειται για ένα από τα 471 άτομα που έκαναν το εμβόλιο κατά την πρώτη ημέρα. Ο κ. Θεμιστοκλέους εμβολιάστηκε σήμερα (28/12) ο ίδιος και σχολίασε πως αισθάνεται υπέροχα.

«Οι αλλεργικές αντιδράσεις για το εμβόλιο είναι σπάνιες», ανέφερε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, σημειώνοντας ότι, οι απλές αλλεργικές αντιδράσεις δεν αποτελούν αντένδειξη.

Η ίδια σημείωσε πως οι αλλεργίες από τα εμβόλια, «είναι εξαιρετικά σπάνιες. Ο κορωνοϊός και παλιότερα και τώρα και στο μέλλον θα επιδείξει μεταλλάξεις. Είναι φυσιολογική εξέλιξή του. Η επιστήμη παρακολουθεί αυτή την εξέλιξη, όπως και ο ΠΟΥ, αλλά μέχρι σήμερα είναι ξεκάθαρο, ότι αυτές οι αλλαγές στον ιό δεν αποτελούν μία μεγάλη μεταβολή στη σοβαρότητα της νόσου του κορωνοϊού ή ανάγκη τροποποίησης του εμβολίου».

Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αλλεργίες έχουμε σε φάρμακα, σε τρόφιμα, σε τσιμπήματα εντόμων ή τοξικές ουσίες. Αυτές δεν αποτελούν αντένδειξη για τον εμβολιασμό. Μόνο άτομα που έχουν βαριές αλλεργίες, μπορεί να χρειαστούν -πριν εμβολιαστούν- τη γνώμη του αλλεργιολόγου».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button