Γενικά

Κορωνοϊός – Κίνα: «Ασθενής μηδέν»-Μια 61χρονη βρέθηκε θετική πριν γνωστοποιηθεί η νόσος

Στην αποκάλυψη ότι μία 61χρονη Κινέζα που έχασε την ζωή της από επιπλοκές του κορωνοϊού, πριν γίνει γνωστός ο ιός προέβη η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

Με κορωνοϊό διαγνώσθηκε η 61χρονη Σου μόλις τρεις εβδομάδες προτού η Κίνα παραδεχτεί δημοσίως την ύπαρξη της νόσου Covid-19, όπως αποκαλύπτει άρθρο της βρετανικής εφημερίδας «Daily Mail». Από ένα λάθος Κινέζων αξιωματούχων έρχονται στο φως συγκλονιστικές λεπτομέρειες για την εξάπλωση της νόσου Covid ανά την υφήλιο.

Η 61χρονη Κινέζα που έχασε τη ζωή της από επιπλοκές της νόσου, ζούσε σε απόσταση 1,6 χιλιομέτρων από ένα μεγάλο ερευνητικό εργαστήριο κορωνοϊού στην πόλη Ουχάν, ενώ διέμενε κοντά σε μία σιδηροδρομική γραμμή υπερταχείας που θεωρείται ότι ήταν εστία μετάδοσης του ιού.

Όπως διευκρινίζει το επίμαχο άρθρο της εφημερίδας «Daily Mail», το λάθος ενός κορυφαίου Κινέζου αξιωματούχου ήταν ότι αποκάλυψε το όνομα, τη διεύθυνση και τις λεπτομέρειες σχετικά με έναν από τους πρώτους ανθρώπους που υποψιάζονταν ότι έχουν μολυνθεί με Covid-19 στην πόλη Ουχάν, τρεις εβδομάδες προτού οι αρχές του Πεκίνου ισχυριστούν ότι εντόπισαν το πρώτο κρούσμα.

Το κινεζικό λάθος αποκαλύπτεται σε screenshot που εστάλη σε μία κινεζική ιατρική επιθεώρηση και αποκαλύπτει ότι η «ασθενής Σου» ζούσε περίπου ένα μίλι από ένα από τα βασικά ερευνητικά εργαστήρια κορωνοϊών της κινεζικής πόλης. Το σπίτι της βρισκόταν επίσης κοντά σε μια σιδηροδρομική γραμμή υπερταχείας, που σύμφωνα με τα κινεζικά ΜΜΕ, έπαιξε βασικό ρόλο στην εξάπλωση του ιού σε 11 εκατομμύρια κατοίκους της Ουχάν.

Από την πλευρά του ο Βρετανός βουλευτής Τομ Τάγκενχατ, πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων στη Βουλή των Κοινοτήτων, δήλωσε στην εφημερίδα: «Είναι ώρα η Κίνα να ανοίξει όλα τα αρχεία της, ώστε ο κόσμος να μάθει την αλήθεια για την προέλευση αυτής της πανδημίας. Δεν μπορούμε να προστατευτούμε από μελλοντικούς κινδύνους εάν δεν γίνει κατανοητό ότι όλοι πρέπει να μοιραστούμε τις γνώσεις μας και να μάθουμε από τυχόν λάθη».

Ο καθηγητής Χιου Τσανστσουά, καθηγητής βιοστατιστικής στο Πανεπιστήμιο της Ουχάν, δήλωσε στην ιατρική επιθεώρηση «Health Times» ότι είχε καταγράψει στη εθνική βάση δεδομένων του 47.000 επιβεβαιωμένα και ύποπτα κρούσματα έως τα τέλη Φεβρουαρίου του 2020. Σε αυτά περιλαμβανόταν ένας ύποπτος θάνατος ασθενούς που αρρώστησε στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2019.  «Υπάρχουν στοιχεία για έναν ασθενή που αρρώστησε στις 29 Σεπτεμβρίου», είπε. «Τα δεδομένα δείχνουν ότι ο ασθενής δεν είχε υποβληθεί σε τεστ νουκλεϊκού οξέος και η κλινική διάγνωση ήταν ύποπτη περίπτωση. Ο ασθενής πέθανε. Τα δεδομένα δεν έχουν επιβεβαιωθεί».

Στη συνέχεια, ο ακαδημαϊκός περιέγραψε δύο ακόμη ύποπτα περιστατικά που αναφέρθηκαν στους γιατρούς της πόλης Ουχάν στις 14 και 21 Νοεμβρίου του 2019, καθώς και πολλά άλλα πριν από τις 8 Δεκεμβρίου του 2019 – την ημερομηνία που η Κίνα έδωσε στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας αναφορά για το πρώτο κρούσμα της νόσου Covid-19.

Το άρθρο της ιατρικής επιθεώρησης «Health Times» περιελάμβανε ένα «στιγμιότυπο οθόνης» (screenshot) των δύο κρουσμάτων του Νοεμβρίου στη βάση δεδομένων του καθηγητή. Αν και τα προσωπικά στοιχεία ήταν θολά, ορισμένα ήταν ορατά, συμπεριλαμβανομένου του ονόματος του νοσοκομείου και της περιοχής κατοικίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, η ασθενής Σου υποβλήθηκε σε θεραπεία στο νοσοκομείο Rongjun στην πόλη Ουχάν και, δεδομένου του αριθμού του κτιρίου και του δρόμου, σχεδόν σίγουρα έζησε στην κοινότητα «Kaile Guiyan» στην οδό Zhuodaoquan, περίπου 600 μέτρα από το ιατρικό κέντρο όπου μεταφέρθηκε. Τόσο το νοσοκομείο όσο και η κατοικία της βρίσκονται στην περιοχή Χονγκσάν, κοντά στην οποία διεξήχθη μεγάλο μέρος της έρευνας σε διάφορα εργαστήρια για την σχέση νυχτερίδων-κορωνoϊών.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button