Γενικά

Κορωνοϊός – Διευθυντής ΜΕΘ Παπανικολάου: «Οι νοσηλεύτριες κλαίνε – Αν δεν βρουν μάσκα στο συρτάρι τα χάνουν»

Την δύσκολη και συνάμα πιεστική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης εξαιτίας του κορωνοϊού περιέγραψε σε δηλώσεις του ο Διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου Νικόλαος Καπραβέλος.

Στον ΣΚΑΪ μίλησε ο Νικόλαος Καπραβέλος.

Ο Διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, ενώ αναφερόμενος στα δεδομένα σχετικά με τον κορωνοϊό τόνισε πως αυτά είναι ανησυχητικά και πως οι υγειονομικοί ακούν με τρόμο την συζητήση για άρση των μέτρων.

Παράλληλα ανέφερε πως αντί να γίνεται συζήτηση σχετικά με το ποιά μέτρα θα αρθούν πρέπει να συζητηθεί ποια τακτική θα ακολουθηθεί προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού.

«Εγώ βλέπω έναν μαραθώνιο. Δεν είναι αγώνας δρόμου ή ταχύτητας να ανοίξουμε 14 ή 21» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος, ενώ εκτίμησε πως θα πρέπει να υπάρξουν περιοριστικά μέτρα μέχρις ότου να βγει το εμβόλιο.

Στην συνέχεια των λεγομένων του ο κ. Καπραβέλος αναφέρθηκε στην σημερινήγ εφημερία, η οποία ξεκινά χωρίς να υπάρχει διαθέσιμη κλίνη ΜΕΘ, κάτι που όπως σημείωσε είναι αδιανόητο. Ο ίδιος περιέγραψε μεταξύ άλλων νοσηλεύτριες να κλαίνε οι οποίες πρέπει μετά από ώρες δουλειάς να μπαίνουν σε κλίνες, γιατί δεν υπάρχει άλλο προσωπικό και ο ασθενής τις έχει ανάγκη, ενώ ανέφερε ακόμη πως φτάνουν και στο σημείο να τα χάνουν αν δεν βρουν μάσκα στο συρτάρι. 

«Η πολιτεία εύκολα χειροκροτεί τον ήρωα, αλλά όταν είναι να πάρει μέτρα υπέρ των ανθρώπων αυτών, ακόμη διστάζει και σήμερα συζητάμε για ανθυγιεινό επίδομα. Αν είναι δυνατόν» τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Πρόσθεσε μάλιστα πως σε αυτό το σύστημα υγείας είναι αδύνατον να βασιστεί η πολιτεία για να προχωρήσει σε άνοιγμα. Σε ερώτηση που του έγινε γιατί δεν πέφτουν τα νούμερα της πανδημίας, ο ίδιος είπε πως η διασπορά είναι τόσο μεγάλη, καθώς είναι πλέον μέσα στην οικογένεια και κανένα κρούσμα που φτάνει πλέον στα νοσοκομεία δεν είναι ορφανό.

Αυτό έχει σαν συνέπεια τα ζητήματα να είναι δύο. Το ένα ότι οι πολίτες δεν εφαρμόζουν τα αυτοπεριοριστικά μέτρα και το άλλο, πως τα μέτρα της πολιτείας είναι ανεπαρκή και δεν φτάνουν.

Μάλιστα χαρακτήρισε ξεπερασμένη την τακτική, η οποία εφαρμόζεται για τον περιορισμό της μετάδοσης και είπε ότι σε καμία περίπτωση, δεν μπορούμε να μιλάμε για κανένα άνοιγμα, σε καμία περιοχή είτε αυτή είναι στο κόκκινο, είτε στο πορτοκαλί, είτε στο πράσινο.

Σύμφωνα με τον κ. Καπραβέλο εάν θέλουμε να ανοίξουν κάποιοι τομείς, θα πρέπει να γίνει ανίχνευση του ιού και στοχευμένη καραντίνα σε όλη την Ελλάδα. «Για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει όπως σε άλλες χώρες να γίνονται πολλά τεστ, να περιορίζονται όσοι νοσούν και με δειλά – δειλά βήματα να ανοίξουν κάποιοι τομείς» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην συνέχεια της τοποθέτησής του αυτής πρόσθεσε πως η πολιτεία θα πρέπει να απελευθερώσει τους γιατρούς, σχετικά με τα διαγνωστικά τεστ, καθώς όπως είπε ακόμη και με 40 ευρώ κάποιοι δυσκολεύονται να τα κάνουν.

Κλείνοντας ο κ. Καπραβέλος απευθύνθηκε σε όλους εκείνους που έχουν κάποιο δικό τους άτομο μέσα στις ΜΕΘ λέγοντας τους πως «ο βουβός πόνος τους είναι και δικός μας». 

Τόνισε μάλιστα πως το προσωπικό είναι δίπλα στους ανθρώπους τους παρότι αυτοί είναι άγνωστοι και κάνει τα αδύνατα δυνατά για να τους σώσουν. «Οι εντατικολόγοι δεν φοβούνται τον θάνατο. Να το ξέρουν οι συμπολίτες μας» σημείωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος. 

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button