Γενικά

Κορωνοϊός: Έκτακτο σχέδιο για τα νησιά

Σχέδια για έκτακτα νέα μέτρα που θα έχουν να κάνουν με τα νησιά, όπου η επιδημιολογική εικόνα προκαλεί έντονη ανησυχία καταστρώνουν στην κυβέρνηση.

Η Μύκονος φαίνεται πως ήταν μόνο η αρχή. Η επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζουν πολλές περιοχές, κυρίως νησιά, προκαλεί έντονη ανησυχία, αφού εκτός από το «νησί των Ανέμων» στο «κόκκινο» εξαιτίας ραγδαίας αύξησης κρουσμάτων κορονοϊού είναι Πάρος, Σαντορίνη, Ίος, Κρήτη (κυρίως Ρέθυμνο και Ηράκλειο), Σαντορίνη.

Με τα δωμάτια καραντίνας σε πολλά νησιά (όπως η Πάρος για παράδειγμα) να έχουν… τελειώνει, ο μεγάλος φόβος είναι να μην πιεστεί το σύστημα υγείας στα νησιά, που έτσι κι αλλιώς οι αντοχές του είναι περιορισμένες.

Γι’ αυτό και πέφτει στο τραπέζι το «χαρτί» των τοπικών lockdown, όπως έγινε στη Μύκονο, όπου απαγορεύεται η μουσική όλο το 24ωρο παντού και η κυκλοφορία από τη 01:00 έως τις 06:00.

Τι εξετάζει η κυβέρνηση; Όχι μόνο μέτρα όπως αυτά που ξέρουμε και συνοδεύουν τα lockdown αλλά και μέτρα για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους στην εστίαση και τον τουρισμό.

Σε Μύκονο, Σαντορίνη, Ίο, Πάρο, Ρέθυμνο και Ηράκλειο οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι στην εστίαση και σε τουριστικές επιχειρήσεις θα πρέπει να υποβάλλονται υποχρεωτικά σε έλεγχο δυο φορές την εβδομάδα: μια φορά με τη μέθοδο του self test και μια με αυτή του rapid.

Εξετάζεται λοιπόν το ενδεχόμενο οι εργαζόμενοι σε εστίαση και τουρισμό που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού να υποχρεωθούν σε ένα επιπλέον τεστ, να κάνουν τρία την εβδομάδα ή ανα 10 μέρες δηλαδή.

Επίσης, εξετάζεται και το σενάριο οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι να μεταφέρονται σε άλλα πόστα στην ίδια επιχείρηση, ώστε να μην έχουν επαφή με τους πελάτες.

Τοπικά lockdown προ των πυλών

Και επειδή η Μύκονος ήταν η πρώτη αλλά όχι η τελευταία, πάντα στο τραπέζι των συζητήσεων είναι και τα τοπικά lockdown στις περιοχές, νησιά κυρίως, όπου η αυξημένη κινητικότητα και η χαλάρωση έχουν εκτοξεύσει το επιδημιολογικό φορτίο.

Στη Μύκονο, έως τις 26 Ιουλίου, απαγορεύεται η μουσική παντού και η κυκλοφορία από τη 01:00 τα ξημερώματα έως τις 06:00 το πρωί. Τα μέτρα που εξετάζονται δεν είναι μόνο αυτά όμως.

Στις περιοχές που τα κρούσματα έχουν αυξηθεί ανησυχητικά τις τελευταίες μέρες «έρχονται» περιοριστικά μέτρα, που μπορεί να περιλαμβάνουν από κατεβασμένα ρολά στην εστίαση από τα μεσάνυχτα έως απαγόρευση κυκλοφορίας.

Τα μέτρα που εξετάζονται είναι:

Απαγόρευση λειτουργίας εστίασης 00:00 – 07:00

Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης

Απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 9

Απαγόρευση μουσικής όλο το 24ωρο

Απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα

Μέγιστος αριθμός ατόμων: 4 άτομα – για συγγενείς α’ βαθμού 6 άτομα.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button