Μπάσκετ

Κορωναϊός: Η δραματική έκκληση του Μπόνι στους Έλληνες μέσα από το Yellow

Στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή «Αθλητικό X-Press» φιλοξενήθηκε ο Μάριο Μπόνι.

Ο πιο αγαπημένος Ιταλός σε όλη την «κιτρινόμαυρη» οικογένεια μίλησε για τα όσα βιώνει στην χώρα του με την κατάσταση του κορονοϊού και εξήγησε τι πρέπει να προσέξουν οι Έλληνες εδώ προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Αναλυτικά τα όσα είπε στους Γιώργο Τότσικα και Ιάσονα Μίσχο:

Είσαι υγιής;

Είμαι καλά αλλά η κατάσταση μας εδώ είναι πολύ δύσκολη.

Που βρίσκεσαι τώρα; Πως βιώνεις αυτή την κατάσταση στην Ιταλία;

Τώρα ζω στην Τοσκάνη όμως γεννήθηκα στην Λομβαρδία και έχω πολλούς φίλους στο Μιλάνο από όπου ξεκίνησε ο ιός. Το πρόβλημα είναι πως ο κόσμος εδώ δεν αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να κάτσει στο σπίτι του, οι γιατροί είναι αυτοί που θα μας πουν τι πρέπει να κάνουμε και πως να προσέξουμε.

Έχεις συγγενείς ή φίλους που νοσούν;

Έχω ορισμένους φίλους που έχουν προσβλήθεί από τον ιό, το θέμα είναι όμως πως όλοι θέλουν και πρέπει να μπουν στα νοσοκομεία και οι γιατροί είναι αυτοί που θα αποφασίσουν ποιος θα μπει και ποιος θα βγει από το νοσοκομείο. Αυτό είναι το πιο δύσκολο, να αποφασίσει ο γιατρός ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει.

Τι συμβουλή θα έδινες για τα όσα συμβαίνουν τώρα με τον κορονοϊό στην Ελλάδα;

Ξέρω ότι οι Έλληνες και οι Ιταλοί είμαστε το ίδιο, θέλουμε να βγούμε έξω να περάσουμε καλά με φίλους κτλ. Τώρα όμως πρέπει να κάτσουμε στα σπίτια μας, να μην προκαλείται όλος αυτός ο συνωστισμός. Θεωρώ πως οι Ιταλοί δεν φέρθηκαν σωστά, έπρεπε να κάτσουν στο σπίτι. Φίλοι μου Έλληνες, κάντε αυτό που πρέπει πριν αρχίσουν να γεμίζουν τα νοσοκομεία.

Τι λένε τα μέσα στην Ιταλία για την κατάσταση;

Για παράδειγμα, στο Κοντόνιο υπήρχε η «κόκκινη ζώνη» για δύο εβδομάδες και πλέον δεν υπάρχουν κρούσματα. Πιστεύω μετά το Καθολικό Πάσχα θα ηρεμήσουν κάπως τα πράγματα το ζήτημα είναι να μην μεταδοθεί ο ιός στην Νότια Ιταλία, την Νάπολη, την Σικελία.

Για ποιον λόγο;

Το φαγητό σαν φαγητό δεν μπορεί να «επιτεθεί» δεν μπορεί να μεταδόσει τον ιό, το μεγάλο θέμα είναι στα εργοστάσια, τα εστιατόρια, τα καφέ. Ο κόσμος χάνει την δουλειά του και γι’αυτό η Ιταλία παίρνει τα μέτρα της, έχουν ήδη χαθεί αρκετά λεφτά και δουλειές. Πάνω απ’όλα είναι η υγεία μας και ελπίζω οι Έλληνες και οι Θεσσαλονικείς να προσέξουν για να αποφευχθούν τα όσα έγιναν εδώ.

Εδώ στην Ελλάδα κλείνουν τα σχολεία και αναβάλλονται οι αγωνιστικές υποχρεώσεις..

Πρέπει να προσέχετε διότι είναι αρκετά εύκολο να μεταδοθεί ο ιός κυρίως σε ευπαθείς ομάδες.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button