Γενικά

Κορονοϊός: Στους 38 οι νεκροί στην Ελλάδα, 95 νέα κρούσματα

Αύξηση θυμάτων και κρουσμάτων κορονοΪού. ανακοίνωσε το απόγευμα της Κυριακής, το υπουργείο Υγείας. Έχουν χάσει τη ζωή τους 38 άνθρωποι, ενώ έχουν διαπιστωθεί συνολικά 1156 κρούσματα.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας. ανακοίνωσε το απόγευμα της Κυριακής, 95 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέβηκε στα 1156. Τα περισσότερα από τα κρούσματα εντοπίζονται στην Αττική.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε επίσης 6 νέους θανάτους, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τους 38. Από το σύνολο των θανόντων οι 29 είναι άνδρες και οι 9 γυναίκες. Η μέση ηλικία των συμπολιτών μας που κατέληξαν ήταν τα 71 έτη. Το 92% των θανάτων αφορούν ηλικιωμένους, ήτοι 70 ετών και άνω, ή με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Το 58% είχαν κάποιο καρδιαγγειακό νόσημα.

Σε μονάδες εντατικής θεραπείας νοσηλεύονται 69 άτομα τα οποία έχουν διασωληνωθεί. Από τους διασωληνωμένους οι 47 είναι ηλικιωμένοι άνω των 65 ετών ή έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα. Οι περισσότεροι δε, είναι άνδρες. Η μέση ηλικία αυτών είναι τα 66 χρόνια.

Επίσης από την αρχή της επιδημίας έχουν διενεργηθεί 15151 διαγνωστικά τεστ για κρούσματα.

Πηγή: news247.gr

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button