Γενικά

Κοροναϊός: Παραμένουν 7 τα κρούσματα, εξιτήριο για τους 2 του Diamond Princess

Επτά παραμένουν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα, σύμφωνα με ενημέρωση του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, καθηγητή Λοιμωξιολογίας, κ. Τσίοδρα.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα έχουν εξεταστεί 570 άτομα ενώ οι επτά ασθενείς που νοσηλεύονται με κοροναϊό είναι καλά στην υγεία τους.

Επίσης, οι δύο Έλληνες επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου «Diamond Princess» που βρίσκονταν σε καραντίνα στο νοσοκομείο «Σωτηρία» μετά τον επαναπατρισμό τους πήραν την Τρίτη εξιτήριο.

«Η διάδοση του κοροναϊού εξαρτάται από τα μέτρα ατομικής και συλλογικής ευθύνης» είπε ο κ. Τσιόδρας και τόνισε πως «δεν υποτιμάμαι τον κίνδυνο και προστατεύουμε τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού».

«Δεν είναι υψηλή η πιθανότητα να νοσεί κάποιος χωρίς να το γνωρίζει» επεσήμανε ο κ. Τσιόδρας.

Ταυτόχρονα ανέφερε πως η αντιμετώπιση του κοροναϊού έχει αποτέλεσμα με την ιχνηλάτηση των επαφών όσων νοσούν.

Αναφορικά με τα σχολεία, είπε πως τα 14 έκλεισαν επειδή «είχαν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα. Για προληπτικούς λόγους τα κλείσαμε. Τα άλλα 14 σχολεία είχανε οργανωμένες μαθητικές εκδρομές στην Ιταλία. Δράσαμε καθ’ υπερβολήν για να προστατεύσουμε τα παιδιά. Είναι 14 από τα 13.000 σχολεία της χώρας».

«Στα σχολεία δημιουργούνται συνθήκες για διασπορά αναπνευστικών λοιμώξεων και τα παιδάκια πρέπει να εκπαιδεύονται για την υγιεινή των χεριών σε καθημερινή βάση», είπε ο κ. Τσιόδρας.

«Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ζητά αυστηρότερα μέτρα. Υπάρχουν ενδείξεις πως στα μέρη που πήραν μέτρα περιορίστηκε ο κοροναϊός σε αντίθεση με την γρίπη που ότι και αν κάνεις δεν περιορίζεται. Αν δεν πάρουμε μέτρα μπορεί να έχουμε εκατοντάδες κρούσματα. Κάποια μέτρα που παίρνουμε όπως το κλείσιμο των σχολείων και την αναστολή των καρναβαλικών εκδηλώσεων είναι καθ’ υπερβολήν για προστασία. Υπερβολικά μέτρα παίρνουμε και για να τελειώσει η γρίπη», ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

«Ο Έλληνας πρέπει με το φιλότιμό του να τηρεί τα μέτρα υγιεινής και να προστατεύει τις ευπαθείς ομάδες» τόνισε και ευχαρίστησε τους γιατρούς.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button