Ποδόσφαιρο

Κονιτσιώτη: «Δικαίωση για τον Άρη η απόφαση του CAS, σε καλό δρόμο και για Ντουρμισάι»

Στο Yellow Radio 101,7 και στην εκπομπή «Αθλητικό X-Press» φιλοξενήθηκε η γνωστή νομικός, Πέννυ Κονιτσιώτη

Αναλυτικά όσα είπε στον Γιώργο Τότσικα:

Αρχικά ανέφερε:

Είναι μία πρώτη ανάγνωση που δικαιώνει τα επιχειρήματα της ΠΑΕ Άρης, που σύμφωνα με το Εθνικό δίκαιο χωρίζεται το νομικό πρόσωπο της παλιάς με την νέα ΠΑΕ όταν υπάρχει υποβιβασμός.

Έχει εκπροσωπήσει στο παρελθόν αντίστοιχη περίπτωση. Η FIFA είχε δικαιώσει τον ποδοσφαιριστή και εμείς προσφύγαμε στην ΕΠΟ. Τότε για πρώτη φορά αποφασίστηκε ότι υπάρχει ο διαχωρισμός.

Πλέον το διαπιστώνουμε αυτό και στο διεθνές επίπεδο. Βλέπουμε ότι υπάρχει διεθνής απόφαση ενός Ανώτατου δικαστηρίου. Το CAS είναι ένα Ανώτατο δικαστήριο που οι αποφάσεις και οι αιτιολογίες που έχουν ένα πολύ υψηλό νομικό επίπεδο.

Ενώ συνέχισε:

Αυτή είναι η εγχώρια νομική πραγματικότητα. Σε αυτήν βασίζεται η σύσταση της νέας ΠΑΕ Άρης αλλά και όσων νέων ΠΑΕ έχουν συσταθεί στο παρελθόν.

Για το αν η δικαίωση για την υπόθεση Ίμπε είναι προάγγελος για θετικά νέα στο θέμα του Οριόλ:

Θεωρητικά πρόκειται για την ίδια επιτροπή αλλά τα μέλη που την απαρτίζουν είναι διαφορετικά. Βάση του δεδικασμένουν πάντως κατά πάσα πιθανότητα θα εκδοθεί μία αντίστοιχη απόφαση. Καλό θα είναι όμως να αναμένουμε.

Για την υπόθεση Ντουρμισάι:

Είναι διαφορετικές επιτροπές, διαφορετικές υποθέσεις και κριτήρια. Ο δικαστής είναι υποχρεωμένος να εκδώσει μία απόφαση και κρίνει αναλόγως, και έχει φυσικά και την ευθύνη.

Για το αν θα μπορούσε ο Άρης να είχε διαχειριστεί τα πράγματα διαφορετικά αν είχε λάβει όταν έπρεπε τα έγγραφα από την ΕΠΟ:

Όταν δεν είσαι ενήμερος για μία υπόθεση δεν μπορείς να βγάλεις τα όπλα σου τα νομικά, αν δεν έχεις μία υπόθεση σε βάρος σου δεν μπορείς να την χειριστείς ανάλογα.

Ο Άρης είναι σε καλό δρόμο σε αυτήν την υπόθεση, εύχομαι τα καλύτερα και πιστεύω ότι θα συμβούν αυτά που πρέπει.

Για το αν έχει μιλήσει με τους ανθρώπους της ΠΑΕ Άρης:

Έχει πολύ καλό νομικό επιτελείο η ομάδα, έχω καλές σχέσεις με τους ανθρώπους του Άρη, και με τον πρόεδρο, και με τους νομικούς, αλλά δεν έχει χρειαστεί να βοηθήσω. Με τον κ.Τουμαζάτο έχω συνεργαστεί και πάλι στο παρελθόν, είναι ένας άνθρωπος των έργων και όχι των λόγων.

Για τον Μήτρογλου του οποίου είναι η δικηγόρος:

Είναι ένας καταξιωμένος επαγγελματίας πολύ υψηλού επιπέδου. Ένας πολύ σοβαρός επαγγελματίας και μία πολύ σοβαρή προσωπικότητα.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button