Ποδόσφαιρο

Κικερίδης: «Πως δημιουργήσαμε τον νέο Άρη με Καρυπίδη-Χαριστέα, εξαιρετική δουλειά από Μάντζιο»

Στο Yellow Radio 101,7 και στην εκπομπή “Αθλητικό X-Press” φιλοξενήθηκε ο επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ του Άρη, Γιώργος Κικερίδης.

Αναλυτικά όσα είπε στον Γιώργο Τότσικα:

Για το αν τελείωσαν οι μεταγραφές:

Ποτέ μη λες ποτέ με τον κ.Καρυπίδη. Δεν μπορώ να απαντήσω με βεβαιότητα, υπάρχουν ελεύθεροι ποδοσφαιριστές.

Με μια συνομιλία που κάναμε είπαμε ότι σταματήσαμε, αλλά ο πρόεδρος είναι απρόβλεπτος.

Για την φετινή δουλειά που έγινε:

Και ο Τόλης και ο Άγγελος ο Χαριστέας φέτος κάναμε κάτι διαφορετικό. Ετοιμαστήκαμε όλο το χειμώνα, είχαμε έτοιμο το πλάνο από τον Μάρτιο με ποδσφαιριστές που πηγαίναμε εμείς πάνω τους, όχι που μας πρότειναν.

Με την απαγόρευση όμως δεν μπορέσαμε να πάρουμε αρκετούς από εκείνους τους παίκτες. Δεν σημαίνει πως αυτοί που πήραμε ήταν δεύτερες επιλογές, απλώς ήταν διαφορετική η διαδικασία.

Το σκάουτινγκ χωρίζεται σε δύο διαφορετικές κατηγορίες. Σε αυτό που πας εσύ πάνω τον παίκτη και σε αυτό που σου προτείνουν παίκτες, τους βλέπεις και αποφασίζεις. Τώρα μπορεί να ήρθαν καλύτεροι παίκτες, απλώς ακολουθήσαμε άλλη διαδικασία.

Για τις προτάσεις που ερχόταν:

Μας ερχόταν πάρα πολλές προτάσεις, είδαμε πάνω από 2.500 ποδοσφαιριστές. Κάθε επιλογή που προκρινόταν την έβλεπε πάντα και ο κ.Καρυπίδης. Το τελικό “ok” το έδινε βέβαια ο Άγγελος Χαριστέας.

Για την συνεργασία με τον Άγγελο Χαριστέα:

Θέλω να τον ευχαριστήσω για την συμπεριφορά του απέναντι μου, Νομίζω ότι γνώρισα έναν τίμιο άνθρωπο. Αυτό είναι μια πικρία προς τους ανθρώπους τα προηγούμενα χρόνια.

Για το αν εννοεί τον Κωνσταντίνο Διαμαντόπουλο:

Δεν τον ξέρω τον κύριο. Ανθρώπους που δεν έδωσαν τίποτα δεν τους ξέρω. Αυτός έχασε, δεν έχασα εγώ.

Για το αν γίνεται ήδη δουλειά για τις επόμενες μεταγραφικές περιόδους:

Έχει ξεκινήσει ήδη η σεζόν και κοιτάμε για τις επόμενες μεταγραφικές περιόδους. Την Παρασκευή παίζει παίκτης ο οποίος θέλουμε για τα Χριστούγεννα ή το καλοκαίρι και θα τον δούμε.

Για το αν ο φετινός Άρης είναι καλύτερος από τον περσινό:

Θα μπορέσω να δώσω απάντηση σε αυτόν μετά από έναν μήνα. Θα τους δούμε τώρα που γίνεται διαφορετική δουλειά στον Άρη, καλύτερη δουλειά προπονητικά.

Τώρα θα δούμε την αξία των παικτών. Επειδή παρακολουθώ τις προπονήσεις πιστεύω ότι ο κ.Μάντζιος και οι συνεργάτες του είναι όλοι αξιόλογοι.

Για την προπόνηση:

Υπάρχει ένα πλάνο. Τα κεφάλια είναι μέσα, γίνεται μια ανταγωνιστική προπόνηση. Υπάρχουν έξι παίκτες στον χώρο του κέντρου που διεκδικούν δύο θέσεις. Κάθε λάθος τους στην προπόνηση θα είναι μοιραίο για τον καταρτισμό της ενδεκάδας.

Για το αν τέθηκε θέμα Μήτρογλου:

Πολλοί μου είπαν, αλλά στο scouting δεν μου ήρθε ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής. Κάθε ποδοσφαιριστής που έρχεται μου τον στέλνει ο πρόεδρος.

Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει θέμα Μήτρογλου. Δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει σε μια ώρα.

Για τους σέντερ φορ:

Έχουμε δύο αξιόλογους σέντερ φορ με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Τον Λόπεθ που είναι καλός στον αέρα, και τον Μάνο που είναι καλός χαμηλά.

Για τον Σίλβα:

Ο Σίλβα είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει υψηλό βαθμό ταχύτητας και τεχνικής. Είναι ένας παίκτης που πιστεύω ότι θα βοηθήσει. Κινείται στην περιοχή με μπάλα και χωρίς.

Για τον Ματέο Γκαρσία:

Τον βλέπαμε όλη την περσινή χρονιά. Με εκπλήσσει θετικά στις προπονήσεις, είναι ο Γκαρσία που ξέραμε. Ήταν το στυλ του αυτό.

Για τον Μπερτόγλιο:

Ο Μπερτόγλιο ήταν ένας διακαής πόθος του προέδρου. Έχει.. μάτι. Ο Μακέντα για παράδειγμα ήταν διακαής πόθος του Θόδωρου Καρυπίδη, αλλά δεν άρεσε στον Πάκο Ερέρα.

Για τους Κάτσε και Αντέμ:

Είναι γνωστός. Τον είδα και σήμερα στην πρώτη προπόνηση. Παίζει σαν να είναι καιρό στην ομάδα. Ο Αντέμ είναι ένα μεγάλο ταλέντο, είναι ένας ποδοσφαιριστής που θα τον βοηθήσει ο χρόνος. Έχει ξεκινήσει ειδική δουλειά επάνω του. Πρέπει να βάλει κάποια κιλά, έχουν πέσει πάνω του οι διατροφολόγοι για να του δώσουν τα στοιχεία που του λείπουν.

Γνωρίζαμε το τι συμβαίνει βέβαια και δουλεύουμε πάνω σε αυτό.

Για τον Τζέγκο:

Ήταν ένας παίκτης για τον οποίο είπαμε κατευθείαν όλοι “ναι”.

Για τον Σάκιτς:

Ήταν από την πρώτη λίστα. Από τους πρώτους ποδοσφαιριστές που είχαμε τσεκάρει.

Για τον Γκάνεα:

Το πρόβλημα μας είναι ότι δυο χρονιές ξεκινήσαμε με 4-3-3. Αυτό μας έκανε να χάσουμε. Θέλαμε δυο φουλ μπακ. Ο Γκάνεα είναι ο φουλ μπακ, αλλά στο 4-2-3-1 πρέπει να αποκτήσει περισσότερα αμυντικά χαρακτηριστικά. Ο Μάντζιος δουλεύει επάνω του και πιστεύω ότι θα δείξει βελτίωση.

Για τον Σούντγκρεν:

Τους έλεγα ότι ο Σούντγκρεν παίζει 3-5-2 δέκα χρόνια. Δεν μπορεί να προσαρμοστεί με το καλημέρα στην πρακτική την δικιά μας. Αλλά οι κύριοι τον πήραν τον ποδοσφαιριστή. Δεν ξέρω πόσα λεπτά τον είδαν, ή πόσα δευτερόλεπτα…

Τώρα το παιδί μπήκε σε έναν ρυθμό, με τον τρόπο που λειτουργεί η ομάδα και ήδη εμφανίζεται καλύτερος.

Για τον Μαρτίνη:

Είναι ένας παίκτης που ήρθε ελεύθερος την τελευταία στιγμή στην ομάδα. Αυτά τα σχόλια είναι εύκολα να λέγονται, αλλά δεν ισχύουν. Πιστεύουμε στον ποδοσφαιριστή και για μια μετέπειτα μεταγραφή του.

Για το ότι εκεί υπάρχει και ο Σενγκέργκης:

Είναι δυο ποδοσφαιριστές που δεν γίνεται να μην παίξουν.

Για τον Ντάτκοβιτς:

Η σημερινή εικόνα του Ντάτκοβιτς είναι πολύ διαφορετική με αυτό που είδαμε. Μέχρι τώρα δεν είναι αυτό που περιμέναμε. Ίσως σε ένα μήνα να εμφανιστεί καλύτερος.

Για τον Μπεναλουάν:

Έχει καλό βαθμό εκρηκτικότητας και κάνει πολύ καλές κινήσεις προς την μπάλα. Μας έλλειπε ένας τέτοιος παίκτης και πέρυσι, ο Βέλεθ αυτό δεν το είχε. Φάνηκε και στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

Έχει πολύ καλή μεγάλη μεταβίβαση στους πλάγιους φορ, είτε στην δικιά του πλευρά είτε στην αντίπαλη. Μπορεί να βρει με εξιντάρες μπαλιές τους παίκτες μας. Πιστεύω ότι θα δώσει ασίστ με τέτοιον τρόπο.

Για το ότι ο Άρης έχει 30 παίκτες και 4 τερματοφύλακες:

Αυτό είναι ένα κομμάτι του προπονητή. Είναι ένα ζήτημα που πρέπει να κρατηθούν ισορροπίες. Ο προπονητής τερματοφυλάκων μας ζήτησε τέσσερις τερματοφύλακες. Ο Έμαν υπολογίζεται και αν έφευγε θα έπαιρνε την θέση του ένας μικρός.

Για τον Μπουσέ:

Είναι ένας ποδοσφαιριστής που τον ήξερα πάνω από 5 χρόνια. Ήταν μια επιλογή ποδοσφαιριστή που πήγαμε εμείς επάνω του. Δεν περιμέναμε τον μάνατζερ. Μιλάμε και έρχεται με τον μάνατζερ του της Γαλλίας, όχι με 5-6 μάνατζερ.

Υπήρχε στο παρελθόν ποδοσφαιριστής που ήρθε με έξι μάνατζερ.

Για τον Σιαμπάνη και τον Κυριαζή:

Το σωματότυπο του με εκπλήσσει θετικά. Τα άλλα θα τα δούμε.

Ο Κυριαζής είναι μεγάλο ταλέντο αλλά στον Άρη δεν θα έπαιζε. Στον Ολυμπιακό μπορεί να παίξει στο Champions League U19 και μπορεί να πωληθεί. Ο Άρης έχει κρατήσει το 50% των δικαιωμάτων του.

Για την δουλειά που γίνεται στον Άρη:

Ήμουν σχεδόν πάντα απαισιόδοξος όταν δούλευα σε μια ομάδα. Πλέον είμαι αισιόδοξος. Έχουμε ένα πολύ καλό τιμ. Ήδη είχαμε καλό τιμ, αλλά έπεφτε όλη η δουλειά στον Τόλη, τώρα η δουλειά μοιράζονται.

Νιώθω άσχημα όμως που λείπει ο Τόλης.

Για την δουλειά που κάνει ο Αγησίλαος Τουμαζάτος:

Είναι σημαντικό. Υπάρχει μεγάλη διαφορά με τον Τουμαζάτο. Μέχρι πέρυσι ο ποδοσφαιριστής ερχόταν, ήθελε 100 και έπαιρνε 150. Τώρα ζητάει 100 ο ποδοσφαιριστής και παίρνει 70.

Για το πως επηρεάζει ψυχολογικά η πρώτη θέση του Άρη:

Εγώ πάω στις προπονήσεις για να προσπαθήσω να προσγειώσω τα παιδιά. Ο ποδοσφαιριστής πάντα είναι ο ίδιος, παίρνει αέρα. Η ομάδα έχει περιθώρια βελτίωσης, να πάει και καλύτερα, αλλά αν δεν τους προσγειώσουμε θα έχουμε πρόβλημα.

Δεν γίνεται να λέμε “παίζουμε με τον Απόλλωνα και κερδίσαμε”. Η κορυφή με τις υπόλοιπες θέσεις είναι στην ίδια ευθεία.

Για τα νέα παιδιά:

Γίνεται περισσότερη προπόνηση για τα νέα παιδιά, πρέπει να δουλεύουν με τις ώρες. Ο Φετφατζίδης έφευγε, ο Χατζηπιρπιρίδης έπρεπε να κάτσει και άλλο.

Για το από πότε γνωρίζει τον Θόδωρο Καρυπίδη:

Γνωρίζομαι με τον κ.Καρυπίδη από την εποχή του Κωστένογλου. Αυτό που κάνει αυτός δεν μπορεί να το κάνει άλλος. Δεν καταλαβαίνει τίποτα. Αν του πουν “μπορούμε να πάρουμε τον Ρονάλντο” θα ψάξει τρόπο να τον πάρει.

Έγινε πολύ φανατικός Αρειανός, αυτό είναι ένα… κακό. Και να ενημερώσω τον κόσμο ότι ο Καρυπίδης δεν θέλει να χάνει ούτε στην προπόνηση. Τα παπαγαλάκια να σταματήσουν.

Για τα πρωταθλήματα που παρακολουθούν για τις επόμενες μεταγραφικές περιόδους:

Γαλλία και Ισπανία παρακολουθούμε αυτήν την στιγμή.

Για τον Τσόριτς:

Ήμασταν πολύ κοντά στον Τσόριτς. Μόλις βγήκε από την Ιταλία το ενδιαφέρον μας η υπόθεση δυσκόλεψε.

Για το αν ο Καρυπίδης μπορεί να… παίξει ποδόσφαιρο:

Ο Καρυπίδης μπορεί να παίξει 15 λεπτά… στην Ειρηνούπολη. Ο Χαριστέας ίσως μπορούσε να παίξει.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button