Ποδόσφαιρο

Κατσιαρός: «Να μείνουμε στην κορυφή – Πολύ καλή η ομάδα με γεμάτο ρόστερ»

Στο Yellow Radio 101,7 και στην εκπομπή «Κίτρινο Πειρατικό» φιλοξενήθηκε ο Παναγιώτης Κατσιαρός.

Αναλυτικά τα όσα είπε στον Σάκη Αρβανιτάκη:

Με την εμπειρία σου πώς βλέπεις μέχρι τώρα την πορεία της ομάδας; Τι περιμένεις για το μέλλον, μετά τις μεταγραφές που έγιναν, καθώς και την πρόσληψη του Άκη Μάντζιου;

Είμαστε στην κορυφή και θα προσπαθήσουμε να παραμείνουμε εκεί. Έχουν γίνει αρκετές μεταγραφές. Πλέον η ομάδα έχει σε όλες τις θέσεις έναν βασικό ποδοσφαιριστή και μια καλή επιλογή σαν δεύτερη. Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός μέσα στους παίκτες και εύχομαι να μας βγει σε καλό. Για τον Άκη είναι ένα «στοίχημα», το να διαχειριστεί πολύ καλά το υλικό των ποδοσφαιριστών που έχει αυτή τη στιγμή. Έχουμε μια 4άδα παιχνιδιών που μπορούμε να τα κερδίσουμε. Εύχομαι να πάνε όλα καλά και η ομάδα να βρει το ρυθμό της. Έχει έρθει καινούριος προπονητής και τα παιδιά πρέπει να δέσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα για να δούμε αυτό που θέλουμε μέσα στην ομάδα.

Τι μπορεί να δώσει ο Άκης Μάντζιος παραπάνω στην ομάδα, όντας γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας;

Επειδή γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα, ξέρει τι θα πει Άρης. Θα δώσει στους παίκτες να καταλάβουν, ότι το κάθε παιχνίδι για μας είναι ξεχωριστό και πρέπει να τα κοιτάμε ένα-ένα. Η ομάδα έχει ξεκινήσει πολύ καλά και αυτό πρέπει να το διατηρήσουμε. Τα παιδιά από τη στιγμή που έχουν έρθει από πολύ μεγάλα πρωταθλήματα, έχω την εντύπωση ότι θα μπουν κατευθείαν στο ρυθμό της ομάδας. Λόγω του επαγγελματισμού τους θα μπορούν να καταλάβουν του τι ακριβώς θέλει ο Άκης από αυτούς.

Ακούγεσαι αισιόδοξος, παρόλο που όσες φορές έχουμε μιλήσει δεν είσαι.

Είμαι υπερβολικά ρεαλιστής. Αλλά ίσως είναι η πρώτη φορά που η ομάδα έχει πολλούς ποδοσφαιριστές, το ρόστερ είναι γεμάτο. Καμιά φορά αυτό μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα στο δέσιμο της ομάδας. Εύχομαι να είμαστε τυχεροί και όλοι οι ποδοσφαιριστές να εγκλιματιστούν γρήγορα σε αυτό που ζητάει ο προπονητής και στην φιλοσοφία της ομάδας και να μπορέσουμε να δούμε ένα σύνολο όσο το δυνατόν καλύτερο.

Νομίζεις ότι έφτασε η στιγμή ο Άρης να είναι διεκδικητής των τίτλων και να πρωταγωνιστεί σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος;

Αυτό ακριβώς πρέπει να κυνηγήσουμε. Πρέπει να είμαστε σταθεροί σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Τον τίτλο τον δίνουν τα μικρά παιχνίδια, όχι τα μεγάλα. Για αυτό ακριβώς πρέπει να είμαστε σταθεροί και η ομάδα να θέλει να παίρνει αποτελέσματα. Έχω την πεποίθηση ότι η ομάδα είναι πολύ καλή. Αυτό όμως πρέπει να το δείξουμε μέσα στο γήπεδο. Υπάρχουν νέα πρόσωπα, νέος προπονητής είναι δύσκολη κατάσταση. Δεν μπορεί να αλλάξει από την μια στιγμή στην άλλη. Πάνω σε αυτό που έχουμε, πρέπει να χτίσουμε. Πρέπει να χτίσουμε στο ότι είμαστε πρώτοι. Πρέπει να χτίσουμε στο ότι έχουμε σχετικά ένα βατό πρόγραμμα. Πρέπει κάθε παιχνίδι να το βλέπουμε ξεχωριστά. Το Σάββατο παίζουμε ένα παιχνίδι που πρέπει και θέλουμε να το κερδίσουμε και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι μόνο σε αυτό.

Πώς βλέπεις τις υπόλοιπες ομάδες σε σχέση με πέρσι;

Θα είναι ένα πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων. Θα είναι ένα πρωτάθλημα στο οποίο οι πρώτες 4-5 ομάδες θα πηγαίνουν μαζί. Θα προσπαθήσουν να διεκδικήσουν οποιοδήποτε τίτλο και την έξοδο τους στην Ευρώπη. Από κει και κάτω, οι υπόλοιπες ομάδες θα παίξουν για τον υποβιβασμό. Εύχομαι να είμαστε όσο πιο ψηλά γίνεται.

Πώς βλέπεις τον ανταγωνισμό που υπάρχει στην θέση σου, στους αμυντικούς που αυτή τη στιγμή έχει ο Άρης;

Μεσοεπιθετικά η ομάδα έχει δείξει ότι είναι πάρα πολύ καλή. Ακόμη, και που έφυγε ο Φετφατζίδης, που για μένα ήταν σημείο αναφοράς, μπορούμε να καλύψουμε το κενό του. Έχουμε πάρει παίκτες που μπορούν να παίξουν στη θέση του επάξια. Στην αμυντική γραμμή, υπάρχει ένα πολύ μεγάλο θέμα. Άλλαξε σχεδόν όλη η μεσοαμυντική γραμμή. Εκτός του Ροζ που υπήρχε και του Δεληζήση, όλοι οι άλλοι είναι διαφορετικοί. Σίγουρα, χρειάζονται χρόνο τα παιδιά. Πάνω στην άμυνα χτίζεις. Πάνω στην άμυνα χτίζεις τους τίτλους. Πάνω στην άμυνα χτίζεις τα πάντα. Νομίζω, εκεί πρέπει να δώσει έμφαση ο προπονητής μας. Ήδη στο πρώτο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, δείξαμε πιο καλή αμυντική τακτική. Αμυνόμασταν καλύτερα. Άμυνα δεν είναι μόνο οι 4 αμυντικοί, είναι όλη η ομάδα. Από τον επιθετικό ξεκινάει. Δεν κάναμε πολλά λάθη και δεν δώσαμε κενούς χώρους, για να μπορέσει η αντίπαλη ομάδα να δημιουργήσει προϋποθέσεις για κάποιο γκολ εις βάρος μας. Όμως, όλα τα παιδιά είναι καινούρια. Ο τερματοφύλακας, τα ακραία μπακ, τα στόπερ πλην του Ροζ, και πρέπει να δέσουν μεταξύ τους. Χρειάζεται πολύ δουλειά.

Ένα σχόλιο για τον κόσμο που λείπει από τα γήπεδα.

Υπήρξα ποδοσφαιριστής. Ένα παιχνίδι χωρίς φιλάθλους για τον ποδοσφαιριστή είναι ανούσιο! Του αρέσει να τον βλέπουνε και να ακούει τις επευφημίες του κόσμου, ακόμη και τους αντιπάλους. Το ποδόσφαιρο χρειάζεται τους φιλάθλους στο γήπεδο οπωσδήποτε. Εγώ ανυπομονώ από τη μεριά μου να επιστρέψουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button