Ποδόσφαιρο

Κατηγορείται για εμπλοκή στις εκλογές της ΕΠΣ Καρδίτσας η ΑΕΚ – Τι ποινές προβλέπονται

Σε καταγγελία σε βάρος της ΠΑΕ ΑΕΚ στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ, προέβη ο «Σύλλογος Πολιτών-Φιλάθλων Καρδίτσας». Με την καταγγελία που κατατέθηκε την 1η Ιουνίου του 2020, κατηγορείται ότι αναμείχθηκε στις εκλογές της ΕΠΣ Καρδίτσας.

Η ΑΕΚ ενημερώθηκε για την καταγγελία την Τρίτη (23/3) το μεσημέρι, όταν έλαβε δύο email από την Επιτροπή Δεοντολογίας, το πρώτο με το οποίο την ενημέρωνε για την υπόθεση και το δεύτερο για την παραπομπή της. Η διερεύνηση από το ανακριτικό τμήμα της Επιτροπής ολοκληρώθηκε και αποφάσισε την παραπομπή της υπόθεσης στο δικαστικό σώμα.

Ερευνητής της υπόθεσης ήταν το μέλος της επιτροπής, κ. Ανδρέας Αθανασίου, Πρωτοδίκης (τακτικός δικαστής).

Μετά την παραπομπή της υπόθεσης, η ΠΑΕ ΑΕΚ θα κληθεί να καταθέσει απολογητικό υπόμνημα στην επιτροπή εντός συγκεκριμένης προθεσμίας. Έπειτα, η Επιτροπή θα ορίσει ακροαματική διαδικασία ή θα εκδώσει απόφαση με βάση τα στοιχεία του φακέλου.

Αν η καταγγελία αφορά δωροδοκία αναφορικά με τις αρχαιρεσίες, οι ποινές που μπορούν να επιβληθούν (σε περίπτωση καταδίκης) είναι εξαιρετικά αυστηρές και προβλέπουν για τα νομικά πρόσωπα (ΠΑΕ) αφαίρεση 6 βαθμών και χρηματική ποινή 300.000 ευρώ, ενώ για τα φυσικά πρόσωπα προβλέπεται ακόμα και δεκαετή απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο και εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους, καθώς και βαρύτατα πρόστιμα από 20.000 έως 60.000 ευρώ ανεξάρτητα αν είναι δωροδοκούντες ή δωροδοκούμενοι.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας έχει την ευχέρεια να τιμωρήσει με ισχυρή πιθανολόγηση ενοχής, χωρίς να απαιτείται πλήρης απόδειξη όπως στα ποινικά δικαστήρια. Επίσης, η Επιτροπή Δεοντολογίας μπορεί να γνωστοποιήσει την υπόθεση στις Εισαγγελικές αρχές διαβιβάζοντας αντίγραφα του φακέλου.

Το καλοκαίρι είχαν δημοσιευθεί σε τοπική ιστοσελίδα της Χίου πληροφορίες ότι η ΠΑΕ ΑΕΚ είχε αποπειραθεί να εμπλακεί και στις αρχαιρεσίες της ΕΠΣ Χίου.

Εξυπακούεται ότι το τεκμήριο της αθωότητας ισχύει σε όλες τις πειθαρχικές διαδικασίες και η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν είναι ένοχη μέχρι να αποδειχτεί το αντίθετο.

Στην ΑΕΚ όπως υποστηρίζουν, θα πάρουν τα στοιχεία της υπόθεσης όταν ξεκινήσει η διαδικασία και δεν έχουν γνώση στην παρούσα φάση. Μάλιστα, από την ΑΕΚ ξεκαθαρίζουν πως «στην ουσία στήνουν την ομάδα μας με δικαστικό πραξικόπημα και την καλούν στην Επιτροπή Δεοντολογίας ανασύροντας μια καταγγελία ενός ανύπαρκτου σωματείου, που όσο και να το ψάξαμε δεν το βρήκαμε. Θεωρούμε πως πρόκειται για πρωτοφανή μεθόδευση, με την υπόθεση αυτή που έχει εισηγητή της Επιτροπής τον Ανδρέα Αθανασίου και δεδομένα με τις ευλογίες του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη. Στο συγκεκριμένο τάιμινγκ, βεβαίως σχετίζεται με τις επικείμενες εκλογές στην ΕΠΟ και την γνωστή διαδικασία που έχει ξεκινήσει με τις Ενώσεις».

Η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ χαρακτηρίζει όλη αυτή την ιστορία «εξωφρενική», λέγοντας πως «μιλάμε για μια επιτροπή που χρειάστηκε έξι χρόνια για να διερευνήσει την υπόθεση των στημένων αγώνων που έτρεχε στην ελληνική Δικαιοσύνη από τον εισαγγελέα Αριστείδη Κορέα και ξεκίνησε την διερεύνηση το 2014, για να την παραπέμψει στο δικαστικό το 2020. Και τώρα σε χρόνο ρεκόρ τρέχει μια εντελώς αστεία υπόθεση για τις εκλογές στην ΕΠΣ Καρδίτσας, που έχουν χαρακτηρισθεί απολύτως νόμιμες από το Διαιτητικό Δικαστήριο της Ομοσπονδίας. Και μία Επιτροπή στα συρτάρια της οποίας έχουν μείνει δεκάδες υποθέσεις στις οποίες δεν έχει καν ξεκινήσει η διαδικασία διερεύνησης και αποφάσισε τώρα να ασχοληθεί με συνοπτικές διαδικασίες με τη συγκεκριμένη υπόθεση ενόψει φυσικά των εκλογών στην ΕΠΟ και με μοναδικό στόχο τη δημιουργία επικοινωνιακών εντυπώσεων και μόνο».

Οι «κιτρινόμαυροι» τονίζουν ότι δεν ανησυχούν για την κατάληξη της υπόθεσης: «Εννοείται βεβαίως ότι δεν υπάρχει η παραμικρή ανησυχία από την εμπλοκή μας στην υπόθεση, αλλά από την άλλη πλευρά επικρατεί οργή για τη συγκεκριμένη μεθόδευση. Παρακολουθούμε με προσοχή την υπόθεση και είμαστε ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να βγούμε να μιλήσουμε με στοιχεία και ονόματα για όσους την έχουν μεθοδεύσει αλλά και όσους εκτελούν εντολές σε σχέση με την υπόθεση».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button