Μπάσκετ

Καραποστόλου: «Ο Σόφο το έκανε με τον δικό του τρόπο»

Στο Yellow Radio 101,7 και στην εκπομπή «Αθλητικό X-Press» φιλοξενήθηκε ο πρώην παίκτης του Άρη, Σωτήρης Καραποστόλου.

Ο έμπειρος καλαθοσφαιριστής μίλησε με αφορμή την απόσυρση του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη από την ενεργό δράση, θυμήθηκε τον Άρη του 2004 αλλά και το σήμερα.

Αναλυτικά όσα είπε στον Γιώργο Τότσικα:

Για την ομάδα του Άρη εκείνης της χρονιάς:

Θυμάμαι τότε στα ταξίδια που πηγαίναμε και όπου βρισκόμασταν αυτό το παρεάκι ήταν πολύ καλό. Ήμασταν με τον Ασημακόπουλου, τον Σόφο, τον Κυρίτση, τον Ορφανό, τον Χαριτόπουλο. Είχαμε τον Καστλ, τον Στακ, τον Πάντιους, πολύ καλούς παίκτες.

Κάναμε πολύ παρέα. Και στα ταξίδια, στις αίθουσες αναμονής, εκτός ομάδας.

Για τον Σχορτσιανίτη:

Δεν έχω να πω κάτι για την αξία του, το βιογραφικό του τα λέει όλα. Έχει απίστευτες επιτυχίες με την Εθνική ομάδα, έχει πάρει Ευρωλίγκα. Είναι ένας αθλητής που το έκανε με τον δικό του τρόπο.

Μπορούμε να βάλουμε το «αν» αλλά αυτό πίστευε ότι πρέπει να γίνει, έτσι πίστευε ότι έπρεπε να πάει η καριέρα του και έτσι πήγε.

Ίσως να μπορούσε να είναι καλύτερος, ίσως να μπορούσε να παίζει ακόμη, αλλά η απήχηση που έχει στον κόσμο είναι απίστευτη. Πέρυσι πήρε 5.000 ψήφους για το All Star Game χωρίς να έχει παίξει λεπτό στο πρωτάθλημα.

Για το αν έχει κάποια ιστορία με τον Σχορτσιανίτη στον Άρη:

Έχω δύο ιστορίες. Η μια μπορεί να έχει ειπωθεί, η άλλη όχι.

Η πρώτη είναι από ένα ματς που παίζαμε με την ΜΕΝΤ στο Ιβανώφειο. Η ΜΕΝΤ είχε φέρει έναν Αμερικάνο που ήταν στην σωματική διάπλαση του Σόφο. Σε κάποια φάση του αγώνα που ήμασταν κοντά μπαίνει μέσα ο Σόφο, ξεκινάει στην πρώτη φάση, σπρώχνονται λίγο, στην δεύτερη το ίδιο.

Κάποια στιγμή σταματάνε, αρπάζονται και όλοι οι υπόλοιποι έχουμε σταματήσει. Ήμουν στον πάγκο με τον Ασημακόπουλο και τον Χαριτόπουλο και κάποιος είπε «Κάντε πίσω θα πάρουν από μια μπασκέτα και θα ξεκινήσουν να μαλώνουν».

Η δεύτερη ιστορία που αντικατοπτρίζει τον Σοφοκλή, που δείχνει ότι ήταν ένα παιδί, ένας αγνός άνθρωπος της παρέας και της φιλίας.

Είχαμε βγει μετά από μια νίκη. Όλοι λέγαμε όταν γυρίζαμε τι θα κάνουμε. Όλοι έλεγαν ότι θα πάνε για ύπνο και ο Σοφοκλής μας λέει ότι… «εγώ δεν θα κοιμηθώ, ξεκινάνε τα παιδικά.» Έδειχνε πάντα ότι αυτή είναι η ζωή του, τι πειράζει;

Για τον Άρη κα τα προβλήματα που υπάρχουν:

Είναι κρίμα να βλέπουμε το ίδιο πράγμα. Έχουμε ξαναμιλήσει για το ίδιο πράγμα. Είναι κρίμα να γίνεται αυτό το πράγμα σε αυτόν τον μεγάλο σύλλογο. Θέλω ο Άρης να πάει καλά και να βρει τον δρόμο του γιατί το αξίζει.

Έχει έναν προπονητή που θα έπρεπε να ασχολείται μόνο με το μπάσκετ, αλλά ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με τα άλλα.

Η μόνη μου σκέψη είναι ότι πρέπει ο Άρης να αλλάξει τον δρόμο του.

Για το ΠΑΟΚ-Άρης:

Είναι κλισέ αυτό που θα πω αλλά είναι η αλήθεια. Δεν έχει σημασία τι θα γίνει μέχρι να παίξεις στον αγώνα. Τι συμβαίνει την εβδομάδα, τι υπάρχει στο μυαλό του καθενός. Έχει σημασία το τι θα γίνει εκεί 40 λεπτά.

Το πόσο έτοιμη θα είναι η ομάδα του Άρη να παίξει αυτό που μπορεί να παίξει. Έχουμε δει τον Άρη να κάνει νίκες καλές και να παίζει ωραίο μπάσκετ.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button