ΒόλεϊΕρασιτέχνης

Καραμπέτσος: “Τέλος το κύπελλο γυναικών εκτός αν…-Κότες λυράτες οι διαιτητές στο ποδόσφαιρο”

Στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή “Μένουμε Studio” φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Γιώργος Καραμπέτσος.

Ο κ.Καραμπέτσος μίλησε για το βόλεϊ, την αναστολή των πρωταθλημάτων, το τι θα συμβεί για το κύπελλο Ελλάδος, ενώ με την ιδιότητα του πρώην διαιτητή σχολίασε όσα συμβαίνουν στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά όσα είπε στους Ιάσονα Μίσχο και Πάνο Τσίκαλα:

Αρχικά για την κατάσταση που επικρατεί:

Μετά από 3,5 χρόνια σιγά-σιγά έβγαλα την αγάπη μου από την εντατική, και κατευθείαν μπήκε πάλι μέσα. Η αγάπη μου είναι το βόλεϊ, και δυστυχώς είναι ξανά στην εντατική.

Για το ότι είχε αναλάβει σε μία δύσκολη κατάσταση:

Δεν χρωστούσαμε πολλά. Μόνο 3,5 εκατομμύρια χωρίς τα επίδικα που είναι άλλο 1,5. Είχαμε φτάσει σε ένα σημείο καλό, να βρούμε χορηγούς και να πάρουμε μετά από 26 χρόνια μία διοργάνωση αναπτυξιακού επιπέδου, το U18. Πάει αυτό, πέταξε.

Φυσικά είναι ο αθλητισμός ένα θέμα σημαντικό, αλλά εδώ πεθαίνει ο κόσμος.

Εμείς από την δική μας πλευρά πρέπει να προβληματιστούμε μπας και μας βρει η επόμενη μέρα έτοιμους.

Για το αν υπάρχει πιθανότητα να συνεχιστεί το πρωτάθλημα:

Ότι πει ο κύριος Τσιόδρας. Όλοι κρεμόμαστε από τα χείλη του κυρίου Τσιόδρα. Αν δούμε ότι ανοίγουν τα σχολεία θα συνεχιστεί ο αθλητισμός.

Αν μπορούσαμε να πούμε από τώρα ότι την τάδε ημερομηνία θα λυθεί το πρόβλημα μας και θα ανοίξουν τα γυμναστήρια θα είχαμε καλύτερη εικόνα.

Πρώτα από όλα πρέπει να αλλάξει το νομοσχέδιο. Δεν γίνεται να αλλάξουμε την προκήρυξη μας. Να πούμε ξαφνικά ότι δεν ανεβαίνει και δεν πέφτει κανείς.

Ο υπουργός είναι πολύ κοντά μας και θέλει να βοηθήσει. Να μας δώσει την δυνατότητα να πούμε ότι “για να μην τρελαθούμε τελειώσαμε, δεν ανεβαίνει και δεν πέφτει κανείς”.

Για το ότι δεν θα είναι ίδιες οι συνθήκες αν συνεχιστεί το πρωτάθλημα με λιγότερες ξένες:

Πολλές είναι οι ομάδες χωρίς ξένες πλέον. Οι πιο δύσκολες περιπτώσεις είναι εκεί που έχουμε πλέι-οφ και πλέι άουτ. Πολύ δύσκολη περίπτωση είναι η pre league των γυναικών, η Α2 ανδρών και γυναικών.

Για την pre league των ανδρών στην οποία αναμενόταν να παίξει και ο Άρης:

Δεν θα αλλάξει αυτό, την αναμένουμε. Αν πούμε ότι δεν πέσει κανείς, αν δεν έχουμε χρόνο μπροστά μας, δεν πέφτει κανείς, ανεβαίνουν όλοι και παίζουμε με περισσότερες ομάδες.

Και δημιουργία της pre league. Αυτή είναι μία από τις σκέψεις, όσον αφορά το “σταματάμε σήμερα”.

Για το πως μπορούν να αποδοθούν οι τίτλοι:

Οι τίτλοι θα αποδοθούν ως έχει στο πρωτάθλημα. Αν όμως οι συνθήκες το επιτρέψουν και χρειαστεί να πάμε σε πλέι-οφ και πλέι-άουτ θα τροποποιηθούν και αντί να γίνουν μέσα-έξω θα γίνουν final-4.

Το κύπελλο… μας τελείωσε. Οι μισοί έχουν αφήσει τις ξένες. Αν το πούνε και οι τέσσερις ότι θέλουν να παίξουν εγώ θα συμφωνήσω.

Για το θέμα που προέκυψε για το κύπελλο και αν θα επιτραπεί τα επόμενα χρόνια να φιλοξενεί το Final4 μία ομάδα που διεκδικεί τον τίτλο:

Εάν δεν υπάρχει η δυνατότητα να το φιλοξενήσει κάποια ουδέτερη πόλη, αν υπάρχει συγκατάθεση των τριών σωματείων μπορεί να γίνει, αλλιώς δεν είναι πολύ σωστό.

Αν δεν είχα πληρώσει 1.150.000 σε παλιά οφειλώμενα θα ήταν διαφορετικά. Θα ήθελα να κάνουμε το κύπελλο σε ένα χωριουδάκι, εκεί που λείπει το βόλεϊ, όχι εκεί που υπάρχει.

Δεν μπορώ όμως να βάλω το πιστόλι στον κρόταφο από έναν δήμαρχο.

Για την κατάσταση με τον κορονοϊό:

Είμαι ένας άνθρωπος που ακούω πάντα τους γιατρούς. Είδα τον κόσμο να πηγαίνει στα χωριά, να ετοιμάζεται για Πάσχα, μόνο τις σούβλες δεν πήραν. Ο άλλος πήρε και το σκάφος του μαζί! Αναγκάζουν την κυβέρνηση να μας αντιμετωπίσει σαν να είμαστε σε άλλη εποχή.

Για τις Εθνικές:

Όλα τα αναπτυξιακά, προκριματικές και τελικές φάσεις αναστέλλονται, αλλά έχω την αίσθηση ότι δεν θα γίνει καμία.

Οι γυναίκες και οι άντρες στο Silver League δεν μπορούν να κάνουν προετοιμασία, θα έκαναν στον Μάιο. Περιμένουμε να δούμε αν οριστούν τα προκριματικά για το EURO 2021.

Για το οικονομικό κομμάτι:

Κανονικά αυτήν την στιγμή που μιλάμε έπρεπε να έχω ανανεώσει με την ΕΡΤ. Μπορώ να πάω να ζητήσω να ανανεώσουμε; Μπορώ να πάω στην τράπεζα και να ζητήσω να ανανεώσουμε; Αυτά τα λεφτά ουσιαστικά ήταν η σωτηρία μας.

Τέλος ως πρώην διεθνής διαιτητής ο κ.Καραμπέτσος ρωτήθηκεμε βάση όσα συμβαίνουν στο Ελληνικό ποδόσφαιρο αν ένας διαιτητής πρέπει να έχει… cojones για να διακόψει ένα παιχνίδι:

Ας μην μιλήσουμε τώρα για αυτό, είναι πολλά παιχνίδια. Είναι παιχνίδια που με περίμεναν και έφευγα από το γήπεδο. Στο Ηρακλής-Σύρος με ψάχνανε, στο Παναθηναϊκός-ΑΕΚ το άδειασα μέσα στον τάφο του Ινδού, παλαιότερα στο Ρέντη το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός.

Και 12.000 να είναι και 40.000 να είναι, αν έχει… cojones όπως τα είπες, αν τα έχει αυτά -που εμείς στον Πειραιά τα… λέμε διαφορετικά- τότε δεν κάνει πίσω.

Όλοι κότες λυράτες είναι. Σιγά μην πω εγώ στο σωματείο ότι θα σας μηδενίσω και δεν θα είναι… σούζα το αλογάκι.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button