ΑπόψειςΜπάσκετ

Καράτε στην Ελλάδα, μπαλέτο στην Ευρώπη!

Μερικές σημαντικές διαφορές και ένα αφήγημα που επιστρατεύτηκε για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Οι κιτρινόμαυροι εδώ και πολλούς μήνες δέχονται χειρουργεία χωρίς αναισθητικό. Χειρουργεία τα οποία φαίνονται στα νούμερα, με αριθμούς όπως το 39-9 στο ΣΕΦ ή το 22-0 στο ημίχρονου του ΟΑΚΑ να μην μπορούν να αγνοηθούν.

Το αστείο είναι ότι σε ορισμένες περιπτώσεις ο εκάστοτε αιώνιος που δεν βρισκόταν στο γήπεδο ένιωθε… συμπόνοια για τον Άρη μπροστά στη διαιτητική αδικία, όπως με το προαναφερθέν 39-9 και τον Παναθηναϊκό.

Το ερώτημα όμως είναι κοινό. Πώς άραγε μπορεί να δικαιολογηθούν τα παραπάνω νούμερα; Πώς μπορεί να δικαιολογηθεί ότι ο Άρης μονίμως συμπληρώνει 5 φάουλ; Μα με το αφήγημα του… καράτε.

Είναι η αλήθεια είναι σχεδόν διασκεδαστικό να βλέπεις τους ίδιους ανθρώπους που αποθεώνουν σκληρές άμυνες της Euroleague να καταδικάζουν μονομιάς αυτήν του Άρη. Κάτι βέβαια που το θυμήθηκαν… φέτος, γιατί ο Άρης την ίδια -σκληρή αλλά εντός ορίων- άμυνα παίζει εδώ και μία τριετία.

Πριν πάμε στο κυρίως πιάτο όμως, να κάνουμε μία μικρή παράκαμψη. Άντε το «22» του Παναθηναϊκού δικαιολογείται. Για το «0» του Άρη τι αφήγημα υπάρχει; Αντίθετα με το «καράτε» του Άρη οι υπόλοιποι κάνουν καλλιτεχνικό πατινάζ και αποφεύγουν με μαεστρία και διπλά τόλουπ την επαφή; Τέλος πάντων, πάμε στο κυρίως πιάτο.

Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι είναι αυτό της σύγκρισης με την Ευρώπη. Στο Eurocup ο Άρης όχι απλά δεν έχει δεχθεί από κανέναν αντίπαλο προπονητή την παραμικρή παρατήρηση, αλλά ούτε έχει υπάρξει κάποιο υπονοούμενο όπως χθες.

Ο Άρης εισέπραξε μόνο συγχαρητήρια σε μία πολύ δύσκολη διοργάνωση. Έτσι για να κάνουμε και τη σύγκριση, στην Ελλάδα σφυρίζονται στον Άρη 35,6 φάουλ ανά 100 κατοχές ενώ στο Eurocup με τους κορυφαίους διαιτητές της ηπείρου, 31,4 φάουλ ανά 100 κατοχές.

Αντίστοιχα στην Ευρώπη δίνονται κατά μέσα όρο 21,5 βολές στους αντιπάλους του Άρη ανά παιχνίδι ενώ στην Ευρώπη αυτός ο αριθμός… εκτοξεύεται στο 27,3.

Τα νούμερα λοιπόν μαζί με τις δηλώσεις των εκάστοτε προπονητών μπορούν να μας οδηγήσουν σε δύο συμπεράσματα. Είτε στο ότι ο Άρης στην Ελλάδα παίζει καράτε και στην Ευρώπη επιδεικνύει τις ικανότητες του στο μπαλέτο είτε στο ότι… στραβά αρμενίζουμε εμείς εδώ στον Βαλκανικό νότο.

Λογικά το πρώτο θα είναι, στραβός είναι ο γιαλός…

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...
Back to top button