ΔιεθνήΠοδόσφαιρο

Καμερούν: Ζητούν από τον Ετό να παραιτηθεί από πρόεδρος της ομοσπονδίας

Μια ομάδα που εκπροσωπεί ερασιτεχνικούς συλλόγους στο Καμερούν κάλεσε τον Σαμουέλ Ετό να παραιτηθεί από τη θέση του ως πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας.

Ο Σαμουέλ Ετό, ο οποίος ηγείται της Ομοσπονδίας του Καμερούν από τον Δεκέμβριο του 2021, έχει δεχτεί κριτική για ορισμένες από τις πρόσφατες αποφάσεις του.

Την περασμένη εβδομάδα, η Ένωση Ερασιτεχνικών Σωματείων του Καμερούν ψήφισε με 11-1 υπέρ σε ό,τι αφορά την παραίτηση του Ετό από την ηγεσία της Ομοσπονδίας της χώρας κάνοντας λόγο για σοβαρές παρατυπίες. Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε ότι ο 42χρονος, ο οποίος έπαιξε για πολλούς από τους κορυφαίους συλλόγους της Ευρώπης, θα πρέπει να παραιτηθεί «αν εξακολουθεί να αγαπά το ποδόσφαιρο του Καμερούν, όπως πάντα ισχυριζόταν».

Η ACFAC κάλεσε τον υπουργό αθλητισμού του Καμερούν να παρέμβει και ανέφερε την πιθανότητα να ζητηθεί από τον πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, να κάνει το ίδιο.Μεταξύ της λίστας των ανησυχιών της, η ACFAC είπε ότι η απόφαση να αλλάξει η θητεία του προέδρου από τέσσερα σε επτά χρόνια ήταν παράνομη. Τόνισε επίσης την έλλειψη δημοσίευσης των νέων καταστατικών που εγκρίθηκαν τον περασμένο Αύγουστο.Υπήρχαν επίσης ερωτήσεις προς απάντηση, είπε, σχετικά με την απόφαση του Ετό να αναλάβει ρόλο πρεσβευτή σε μια εταιρεία αθλητικών στοιχημάτων, η οποία θα μπορούσε να παραβιάζει τους κανόνες τόσο της FIFA όσο και της ΦέκαΦουτ.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button