Ποδόσφαιρο

Καζάνας: «Έχει αλλάξει η νοοτροπία στην Κ19, ακολουθούμε το παράδειγμα της Ευρώπης»

Στο Yellow Radio 101,7 και στην εκπομπή «Αθλητικό Χ-Press» φιλοξενήθηκε ο προπονητής της Κ19 του Άρη, Κώστας Καζάνας

Αναλυτικά όσα είπε στον Γιώργο Τότσικα:

Για την νίκη με 6-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα:

Ανεβάσαμε τους ρυθμούς, ήμασταν πιεστικοί και θέλαμε πραγματικά να κερδίσουμε. Αυτό φάνηκε από το παιχνίδι μας και από το μέγεθος του σκορ.

Για το πως εξηγείται ότι το σκορ ήταν στο 0-0 στο πρώτο ημίχρονο και έγινε 6-0 στο δεύτερο:

Επειδή και στο γήπεδο της Πυλαίας οι αποστάσεις είναι μικρές οι ομάδες μένουν πίσω και κλείνονται. Είναι δύσκολο να το διαχειριστούμε αυτό. Καταλάβαμε όμως τι έπρεπε να κάνουν, μας βγήκαν στο β’ ημίχρονο όλα, τα δώσαμε όλα.

Νομίζω όμως ότι η βελτίωση και στο παιχνίδι μας και ατομικό στους παίκτες είναι εμφανής.

Για το επόμενο εντός έδρας παιχνίδι της ομάδας:

Με τον Απόλλωνα Σμύρνης στην Πυλαία. Ο κόσμος μπορεί να έρθει κρατώντας τις αποστάσεις. Υπάρχει η στέρηση λόγω της πρώτης ομάδας που δεν θα καταφέρουμε να την δούμε. Έτσι θα μπορεί ο κόσμος να έρθει να δει την ερχόμενη Τετάρτη την Κ19 που παίζουμε στην έδρα μας στις 15:00.

Για τον στόχο της Κ19:

Ο στόχος είναι να πάνε οι παίκτες στην πρώτη ομάδα. Η μετάβαση να γίνει ομαλώς. Ο στόχος είναι να είναι όσο το δυνατό ν περισσότερο σωστή και η ομάδα να είναι έτοιμη.

Φυσικά θέλουμε να κερδίζουμε και κάθε παιχνίδι. Απλά αν χάσουμε δεν είναι το τέλος του κόσμου. Η ήττα είναι ένα μάθημα. Βέβαια έχουμε να χάσουμε πολύ καιρό, έχουμε μόνο μια ήττα στα τελευταία 18 παιχνίδια.

Χάσαμε τελευταία φορά στις 4 Ιανουαρίου από τον Ολυμπιακό.

Για το ότι ο Άρης έχει 6 συμβόλαια με παίκτες που ξεκίνησαν από τις ακαδημίες:

Δείχνει μαι αλλαγή νοοτροπίας και φιλοσοφίας της ομάδας στα πρότυπα του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Η άντληση παικτών από την ακαδημία είναι πλέον ένας τρόπος λειτουργίας των μεγάλων οργανισμών στην Ευρώπη.

Ενώ συνέχισε:

Έχουν να κερδίσουν και οι παίκτες της ακαδημίας αλλά και η πρώτη ομάδα όπως μακροχρόνια και ο οργανισμός Άρης, οι βάσεις που μπαίνουν είναι δυνατές.

Για τον Ένινγκ:

Σίγουρα ο Μίχαελ Ένινγκ δοκίμαζε παίκτες, έγινε βέβαια σχετικά αναγκαστικά. Αλλά αυτό δεν έχει σημασία, τα παιδιά δεν είχαν συμπληρωματικό ρόλο, έδειξαν τι αξίζουν.

Για το ότι δεν παίζουν όλα τα παιδιά που έχουν συμβόλαιο με την πρώτη ομάδα στην Κ19:

Η ηλικία 2001 επιτρέπεται να παίξουν τρεις παίκτες και για αυτό δεν μπορούν να παίξουν όλοι. Οι 5 από τους 6 που είναι στην ομάδα είναι 2001 και επιτρέπονται τρεις. Υπάρχει ένα ροτέισιον για να κρατηθούν οι παίκτες σε αγωνιστικό ρυθμό και κάποια στιγμή που θα χρειαστεί να βοηθήσει ένας παίκτης την πρώτη ομάδα η απόφαση θα παρθεί και βάση της εικόνας που έχουν στην Κ19.

Για το πως βοηθάνε οι προπονήσεις νεαρών παικτών με την μεγάλη ομάδα:

Όταν έχουν και παίκτες της πρώτης ομάδας αντιμετωπίζουν διαφορετικά το παιχνίδι. Θέλεις να δείξεις κάτι παραπάνω, θέλεις να διακριθείς.

Τα παιδιά δείξανε τι αξίζουν, δείξανε τα χαρακτηριστικά τους.

Για την διεθνή συμμετοχή του Μπαγκαλιάνη:

Είναι σημαντικό να έχουμε διεθνείς παίκτες. Και νομίζω ότι ένας παίκτης σαν τον Πέτρο που προσπαθεί τόσο πολύ το αξίζει.

Είμαστε τυχεροί που δουλέψαμε με ένα τέτοιο παιδί. Θεωρούμε ότι είναι ένα δικό μας παιδί και βάλαμε ένα μικρό λιθαράκι για να τα καταφέρει.

Για την πρώτη ομάδα:

Η αλλαγή σε κάποια πράγματα που έγιναν φαίνεται στο βαθμολογικό πίνακα. Το ποδόσφαιρο δεν μπορείς να το κοροϊδέψεις. Η δουλειά που κάνει ο κόουτς έχει ήδη φέρει αποτελέσματα. Μου αρέσει η δουλειά που κάνει, μου αρέσουν οι προπονήσεις του και θεωρώ ότι έχει αυτό που χρειάζεται η ομάδα.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button