Μπάσκετ

Ιτούδης για Γκάλη: «Συγκίνηση και δέος»

Στο περιθώριο της προπόνησης της Εθνικής ομάδας μπάσκετ, πραγματοποιήθηκε Media Day στην οποία τοποθετήθηκε ο προπονητής του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, Δημήτρης Ιτούδης.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στη βράβευση του Νίκου Γκάλη στο φιλικό παιχνίδι με τη Σλοβενία: «Είναι φτωχή η οποιαδήποτε γλώσσα για να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη στο πρόσωπο του αθλητή και ανθρώπου Νίκου Γκάλη. Είναι μία ξεχωριστή στιγμή, για την Εθνική, αλλά και για εμένα που θα είμαστε αυτή τη στιγμή της ομάδας στον πάγκο της. Είναι μία παγκόσμια προσωπικότητα και είναι σπουδαίο που θα βραβευτεί από την Ομοσπονδία. Συγκίνηση. Δέος.

Έχω μία φωτογραφία με τον Νίκο Γκάλη, που του την έχω στείλει, και ήμουν φοιτητής στο Σπλιτ, και ήμασταν όπως εδώ μαζί με εσάς, και του το είχα μεταφέρει και τότε. Είναι δέος για τη συγκεκριμένη προσωπικότητα. Του οφείλουμε ένα… Γκαλόσημο για όσα έχει προσφέρει στην Εθνική μας. Ο Γκάλης θα είναι σημείο αναφοράς στην Εθνική του 2023. Λείπουν αυτοί οι αθλητές πλέον, να κάνουν jump shoot, και αυτό που έκανε στη γενιά του, και η κληρονομιά που έχει αφήσει είναι τεράστια και έχει ανοίξει το δρόμο για πάρα πολλούς αθλητές. Η γενιά του Διαμαντίδη και του Σπανούλη ήταν η μετεξέλιξη του Γκάλη, ακόμα και ο Παπαλουκάς που μπορούσε να μην σκοράρει, αλλά είχε συνολικά σημαντική παρουσία στο παιχνίδι».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button