Μπάσκετ

Ιτούδης: «Ήμουν με έξι μέλη των Μπακς σχετικά με τη διαχείριση του Γιάννη Αντετοκούνμπο»

Ο Δημήτρης Ιτούδης σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στη διαχείριση του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο περασμένο Ευρωμπάσκετ και τα έξι μέλη των Μπακς που παρακολουθούσαν την κατάσταση.

Στη διαχείριση του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο περασμένο Ευρωμπάσκετ αναφέρθηκε ο Δημήτρης Ιτούδης σε συνέντευξη που έδωσε στο ‘’Basketnews’’, τονίζοντας πως παράλληλα με έξι μέλη των Μιλγουόκι Μπακς επέβλεπαν την κατάσταση γύρω από τον Έλληνα αστέρα.

«Στην προοπτική της προσέγγισης και της δουλειάς με έναν παίκτη που είναι πολύτιμος για το ΝΒΑ, είναι διαφορετικό. Έπρεπε να δουλέψω καθημερινά με έξι μέλη των Μπακς στο πως πρέπει να συμπεριφερθούμε στον Γιάννη αναφορικά με τα λεπτά συμμετοχής, τον πόνο που μπορεί να αισθάνεται και άλλα πράγματα».

Φυσικά, απέδωσε εύσημα στον Γιάννη γύρω από τη γενικότερη συνεργασίας τους, δίνοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την ωριμότητα που δείχνει.

«Γίνεται όλο και πιο ώριμος. Πέρασε από πολλές δυσκολίες στην ευρωπαϊκή σκηνή και μεγάλωσε ως ένας από τους καλύτερους, αν όχι ο καλύτερος, στον κόσμο. Κέρδισε το πρωτάθλημα και πολλά ατομικά βραβεία. Ο μόνος τίτλος που δεν κέρδισε είναι αυτός. Ένα μετάλλιο και ένα τίτλο με την Εθνική. Ο Γιάννης θέλει να είναι προπονήσιμος. Ξεκινάει με την ταπεινότητά του. Έχει και τα δύο πόδια στο έδαφος. Εχει πολλά να βελτιώσει στον τομέα του παιχνιδιού και το γνωρίζει. Το γεγονός ότι λατρεύει το άθλημα και είναι ένα ζωντανό παράδειγμα. Ήταν εύκολο, να τον έχω στην ομάδα, σε αυτό τον τομέα».

Τέλος, ο πρώην προπονητής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι ως τώρα στην Ευρώπη δεν υφίστανται παρόμοιες συνθήκες, δίχως να αποκλείσει το ενδεχόμενο μελλοντικά.

«Δεν είναι έτσι με τους Ευρωπαίους παίκτες. Ίσως μία ημέρα έρθει ο Ολυμπιακός και ζητήσει μία συγκεκριμένη διαχείριση στον Σλούκα. Και η Παρτιζάν να έχουμε μία συγκεκριμένη διαχείριση στον Παπαπέτρου. Ή η Φενέρ να μας πει να χρησιμοποιήσουμε τον Καλάθη με αυτόν τον τρόπο. Δεν ξέρω, το αφήνω στη FIBA και όλους να το σκεφτούν».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button