ΔιεθνήΠοδόσφαιρο

Ιταλία: Η Λίγκα επεμβαίνει και στο θέμα των εμφανίσεων!

Η Serie A επεμβαίνει και το θέμα των εμφανίσεων των ομάδων από την επόμενη σεζόν.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας, ««calcioefinanza», η Λίγκα αποφάσισε την εισαγωγή ενός νέου κανονισμού από την επόμενη σεζόν (2023/24). Διάταξη αρχικά προαιρετική ως προς την εφαρμογή της, η οποία όμως θα λάβει υποχρεωτικό χαρακτήρα από τη μεθεπόμενη (2024/25).

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Η απάντηση είναι απλή. Οι ομάδες υποχρεώνονται, πλέον, να φορούν μονόχρωμες εμφανίσεις στις εκτός έδρας αναμετρήσεις τους, έτσι ώστε να διευκολύνονται οι συνδυασμοί με τις αντίπαλες ομάδες.
Από εκεί και πέρα, τα κλαμπ της Serie A θα πρέπει να έχουν τρεις εμφανίσεις τερματοφυλάκων (τώρα είναι δύο), οι οποίες δεν θα φέρουν ομοιότητα με εκείνες των υπόλοιπων συμπαικτών τους.

Τέλος, η νέα αλλαγή αφορά και την εισαγωγή του «άρθρου 10», το οποίο σχετίζεται με τα τα «διακοσμητικά στοιχεία», τα οποία «μπορεί να αντιπροσωπεύουν το εθνόσημο ή μέρος αυτού, το όνομα, το ψευδώνυμο ή τη συντομογραφία της ομάδας ή ένα σύμβολο που αποδίδεται σαφώς και αναμφίβολα σε αυτήν». Τα στοιχεία αυτά, λοιπόν, δεν πρέπει να περιλαμβάνουν γράμματα, αριθμούς ή συνδυασμούς των δύο, ενώ θα απαγορεύεται να αντιπροσωπεύουν ή να ανακαλούν με οποιονδήποτε τρόπο μάρκες ή και εμπορικά προϊόντα.

Να σημειωθεί επίσης ότι από φέτος απαγορεύεται δια ροπάλου στις ομάδες να χρησιμοποιούν δεύτερη ή τρίτη εμφάνιση με χρώμα το πράσινο.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button