Μπάσκετ

Ιδανικό ξεκίνημα για την Εθνική υπό το βλέμμα του Νίκου Γκάλη

Έδειξε θετικά αγωνιστικά στοιχεία και πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στο Προολυμπιακό τουρνουά.

Το πρώτο από τα τέσσερα βήματα που πρέπει να κάνει η Εθνική για να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες έγινε το βράδυ της Τετάρτης (3/7) στο κατάμεστο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε με 109-82 της μαχητικής Δομινικανής Δημοκρατίας, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να διαλύει σαν οδοστρωτήρας τον ανταγωνισμό και τον Βασίλη Σπανούλη να βλέπει την ομάδα του να βγαίνει υγιής από την πρεμιέρα της στο Προολυμπιακό Τουρνουά.

Ο Greek Freak ήταν μαγικός και στο τέσσερα και στο πέντε, δεν σπατάλησε κατοχές, πήγε με το πόδι στο γκάζι και στον χρόνο που αγωνίστηκε τιμώρησε όλες τις αδυναμίες των αντιπάλων του (32 πόντοι, 10/10 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 9/13 βολές σε μόλις 18:10). Σπουδαίο ματς και από τον Τόμας Γουόκαπ, ακολούθησε ο Νικ Καλάθης, με την αναλογία ασίστ/λαθών να είναι φαντασμαγορική. Ακολουθεί το ματς με την Αίγυπτο (4/7 στις 21:00), αντίπαλο πολύ πιο εύκολη από τους Δομινικανούς που έκαναν ό,τι μπορούσαν και κέρδισαν το χειροκρότημα.

Ο Κρις Ντουάρτε των Σακραμέντο Κινγκς ήταν το σημαντικότερο πρόβλημα που έπρεπε να αντιμετωπίσει η Εθνική, Φελίζ και Μοντέρο είχαν τις στιγμές τους και κάποιες από αυτές ήταν και άκρως εντυπωσιακές, ωστόσο το έργο της Ελλάδας αποδείχθηκε εύκολο κυρίως επειδή οι διεθνείς μας το έκαναν τέτοιο. Και όλα αυτά, με τον Νίκο Γκάλη, με τον Παναγιώτη Γιαννάκη, με τον Παναγιώτη Φασούλα, με τον Δημήτρη Διαμαντίδη στις πρώτες θέσεις δίπλα στο παρκέ.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button