ΓενικάΜπάσκετ

Θλίψη στο ελληνικό μπάσκετ, «έφυγε» ο Στράτος Κωσταλάς-Συλλυπητήρια ανακοίνωση της ΚΑΕ Άρης

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 66 ετών άφησε ο Στράτος Κωσταλάς, ο οποίος υπήρξε ένας εκ των σπουδαιότερων ανθρώπων του ελληνικού και όχι μόνο μπάσκετ.

Θλίψη έχει σκορπίσει στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ η είδηση του αιφνίδιου θανάτου του Στράτου Κωσταλά, σε ηλικία 66 ετών. Ο εκλιπών ήταν τα τελευταία χρόνια μάνατζερ στην γυναικεία ομάδα της Σπαρτάκ Μόσχας Περιχώρων και ζούσε στην ρωσική πρωτεύουσα.

Στο παρελθόν, ο ανιψιός του αείμνηστου, Γιάννη Κωσταλά, ο οποίος πέθανε πριν από ενάμισι μήνα, είχε εργαστεί σε Παναθηναϊκό, Πανιώνιο, ΠΑΟΚ, Άρη και Ηρακλή, έχοντας συνεισφορά στις περισσότερες μεταγραφές ξένων και όχι μόνο παικτών που άφησαν εποχή στο ελληνικό πρωτάθλημα. Στην Ρωσία εργάστηκε για περίπου δύο δεκαετίες, αρχικά ως Γενικός Διευθυντής της Ντιναμό Μόσχας με προπονητή τον Σβι Σερφ.

Με τον ρωσικό σύλλογο πανηγύρισε πολλές και μεγάλες επιτυχίες, κατακτώντας τέσσερις φορές την EuroLeague Women κι άλλη μία το EuroCup Women. Διατηρούσε άριστες σχέσεις με όλους τους Έλληνες παίκτες, προπονητές και όχι μόνο ου εργάστηκαν και εργάζονται στην Ρωσία.

Η συλλυπητήρια ανακοίνωση της ΚΑΕ Άρης:

«Η ΚΑΕ ΑΡΗΣ εκφράζει τη θλίψη της για την απώλεια του Στράτου Κωσταλά, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών.

Ο εκλιπών είχε μεγάλη προσφορά, τόσο στο ελληνικό, όσο και στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Διετέλεσε γενικός διευθυντής της ΚΑΕ (τότε ΤΑΚ) ΑΡΗΣ την αγωνιστική περίοδο 1992-93, όταν η ομάδα μας κατέκτησε τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο της ιστορίας της, στο Τορίνο (Κύπελλο Κυπελλούχων).

Η ΚΑΕ ΑΡΗΣ εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήριά της στην οικογένεια και τους οικείους του Στράτου Κωσταλά. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει…».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button