Ποδόσφαιρο

Θέμα νομιμότητας με την κατάργηση της Διεύθυνσης Αδειοδότησης χωρίς απόφαση της ΕΕ ΕΠΟ

Οι ευθύνες είναι συγκεκριμένες για την ΠΑΕ Άρης, όσον αφορά τα πρόσωπα στην ΕΠΟ που έχουν πρωταγωνιστήσει σε ένα ακόμη σκάνδαλο εναντίον της.

Ιάκωβος Φιλιππούσης (Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΠΟ), ο προϊστάμενος αδειοδότησης κ. Μπάρτζης και φυσικά ο Βασίλης Σαράκης που είναι κάτω από τους δύο συγκεκριμένους. Το κείμενο αυτό πιστοποιεί και την καταγγελία του Άρη, ότι κακώς ο Σαράκης και οι υπόλοιποι, βρίσκονται στη θέση την οποία βρίσκονται.

“Τον περασμένο Νοέμβριο ο Ι. Φιλιππούσης αποφάσισε να καταργήσει τη Διεύθυνση Αδειοδότησης της ΕΠΟ, που έως τότε ήταν αναξάρτητη ως διεύθυνση και ο διευθυντής της αναφερόταν μόνο στον πρόεδρο της ομοσπονδίας και να την υποβιβάσει μετατρέποντάς την σε τμήμα με προϊστάμενο το Β. Σαράκη αντί του έως τότε και επί πολλά έτη διευθυντή Γ. Δημητρίου.

Πλέον, όσον αφορά τη δομή, που υπάρχει στο οργανόγραμμα Φιλιππούση το τμήμα αδειοδότησης υπάγεται στη νομική υπηρεσία (Μπάρτζης), η οποία με τη σειρά της υπάγεται στο Φιλιππούση.

Πέραν αυτού, η απόφαση Φιλιππούση, η οποία ελήφθη ερήμην της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, τροποποιεί το άρθρο 6 του Κανονισμού Αδειοδότησης, που προβλέπει ρητά την ύπαρξη Διεύθυνσης Αδειοδότησης και ορίζει ως “επικεφαλής του συστήματος αδειοδότησης της ΕΠΟ τον Διευθυντή Αδειοδότησης”, ο οποίος εκτός των άλλων, είναι το πρόσωπο εκείνο που εισηγείται για την έγκριση ή μη των φακέλων των ΠΑΕ ενώπιον των δύο οργάνων αδειοδότησης που κρίνουν σε πρώτο και δεύτερο βαθμό τους φακέλους.

Ωστόσο βάσει του καταστατικό της ΕΠΟ η μόνη αρμόδια για την τροποποίηση του κανονισμού αδειοδότησης και εν γένει των κανονισμών που διέπουν το άθλημα του ποδοσφαίρου είναι η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, η οποία ουδέποτε έλαβε απόφαση κατάργησης της Διεύθυνσης Αδειοδότησης και μετατροπής της σε τμήμα της νομική υπηρεσίας, και συνάμα τροποποιήσης του κανονισμού.

Είναι, επομένως, νόμιμη η κατάργηση της Διεύθυνσης Αδειοδότησης έτσι όπως έγινε;”

Πηγή: soccerplus.gr

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button