Ποδόσφαιρο

Η UEFA απαγορεύει τις μετακινήσεις σε Παναθηναϊκός-Μαρσέιγ και ΑΕΚ-Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Η UEFA σκεφτόταν σοβαρά και φαίνεται να αποφάσισε να απαγορεύσει τις μετακινήσεις οπαδών στα παιχνίδια του Παναθηναϊκού με τη Μαρσέιγ και της ΑΕΚ με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Ήταν φήμη και πλέον μοιάζει να είναι οριστική απόφαση. Η UEFA παίρνει δραστικά μέτρα για τις αναμετρήσεις του Παναθηναϊκού με την Μαρσέιγ και της ΑΕΚ με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ λόγω των σχέσεων μεταξύ των τεσσάρων ομάδων.

Πιο συγκεκριμένα, ένα από τα μεγαλύτερα θέματα που είχε να αντιμετωπίσει η UEFA στην κλήρωση για τα προκριματικά του Champions League ήταν οι καλές σχέσεις των Ελλήνων οπαδών με τους Κροάτες και τους Γάλλους.

Ο Παναθηναϊκός, όπως φαίνεται, θα περάσει στην επόμενη φάση των προκριματικών του Champions League (μετά τη νίκη του στην Σλοβακία επί της Ντνίπρο με 1-3), εκεί όπου τον περιμένει ήδη η Μαρσέιγ. Οι Μασσαλοί είναι γνωστό πως κατέχουν καλές σχέσεις με τους αντίστοιχους οπαδούς της ΑΕΚ, γεγονός που προκαλούσε ανησυχία τόσο για την μετακίνηση των οπαδών των «πρασίνων» στη Γαλλία, όσο και των Γάλλων στην Αθήνα.

Την ίδια ακριβώς ώρα, η ΑΕΚ περιμένει την Ντιναμό Ζάγκρεμπ στον τρίτο προκριματικό γύρο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, η οποία εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου θα περάσει την Αστάνα (4-0 στο πρώτο παιχνίδι). Το θέμα και εδώ είναι κάπως ανάλογο ή μάλλον αντίστροφο. Και αυτό διότι οι Κροάτες είναι αδελφοποιημένοι με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού και επομένως προκύπτει θέμα μετακίνησης και των «κιτρινόμαυρων» στην πρωτεύουσα της Κροατίας αλλά και αυτών στην Αθήνα.

Για τους παραπάνω λόγους, η UEFA φαίνεται πως θέλει να απαγορεύσει τις μετακινήσεις σε Αθήνα, Μασσαλία και Ζάγκρεμπ στους συνολικά τέσσερις αγώνες.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button