Μπάσκετ

Η πρόταση των Κινγκς στον Βεζένκοφ!

Ο Σάσα Βεζένκοφ έλαβε την πρόταση των Σακραμέντο Κινγκς, η οποία φτάνει τα 6,5 εκατ. δολ. ετησίως (μικτά) για 2+1 χρόνια και εντός της ημέρας (1/7) θα αποφασίσει αν θα κάνει το μεγάλο βήμα για το ΝΒΑ.

Ο MVP της Euroleague βρίσκεται μπροστά στην πιο μεγάλη απόφαση της καριέρας του.

Οι «Βασιλιάδες» του ΝΒΑ, Σακραμέντο Κινγκς, κατέθεσαν την επίσημη πρότασή τους στον Βούλγαρο πάουερ φόργουορντ, ο οποίος θα πρέπει να διαλέξει μεταξύ του «μαγικού κόσμου» και του Ολυμπιακού.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι Κινγκς δεν έδωσαν ολόκληρη την Exception στον Βεζένκοφ (7,7 εκατ.), αλλά χρησιμοποίησαν ένα… γενναίο ποσό για να τον δελεάσουν. Για την ακρίβεια, του πρότειναν 6,5 εκατομμύρια δολάρια ετησίως για συμβόλαιο 2+1 ετών. Άλλωστε, αυτό ήταν που ήθελε ο πολύ ποιοτικός παίκτης, σε ό,τι αφορά τη διάρκεια του συμβολαίου. Ήθελε ένα κλειστό διετές με δική του option από τη 2η στην 3η σεζόν, ώστε αν παίξει καλά να βγει ως free agent στην αγορά και να κυνηγήσει ακόμα περισσότερα χρήματα.

Ουσιαστικά, οι Κινγκς στρώνουν στον Βεζένκοφ ένα… χαλί 13 εκατομμυρίων δολαρίων (μικτά) για δύο χρόνια (ή 19,5 εκατ. δολ. για τρεις σεζόν), ενώ θα καλύψουν και το 50% του buy out στον Ολυμπιακό (750χιλ. δολ.). Από την μεριά του ο Βούλγαρος, εφόσον πει το «ναι», θα πρέπει να δώσει 750χιλ. επιπλέον στους «ερυθρόλευκους» για να φύγει για το ΝΒΑ.

Σε περίπτωση που αποφασίσει να μείνει στην Ευρώπη, οι νταμπλούχοι Ελλάδας θα τον κάνουν τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη του ρόστερ τους, με τις ετήσιες απολαβές του να φτάνουν τα 2,2 εκατομμύρια ευρώ (καθαρά). Πρόκειται για μια αύξηση ύψους 400χιλ., σε σχέση με τα 1,8 εκατ. ευρώ, που προέβλεπε το υπάρχον συμβόλαιό του με την ομάδα του Πειραιά.

Η μέρα της… κρίσης, λοιπόν, έφτασε και η οριστική απόφαση του Βεζένκοφ απέχει λίγες ώρες από το να γίνει γνωστή.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button