Γενικά

Η πρωθυπουργός Νορβηγίας ζήτησε συγνώμη γιατί ήταν 14 άτομα στο τραπέζι και όχι 10

Η Έρνα Σόλμπεργκ μπορεί να απολογήθηκε λέγοντας πως αυτή θα έπρεπε να δίνει το παράδειγμα ως πρωθυπουργός, αλλά οι Νορβηγοί ζητούν ακόμα και την παραίτησή της.

Σε δυσμενή θέση βρίσκεται η πρωθυπουργός της Νορβηγίας Έρνα Σόλμπεργκ, καθώς έσπασε τους περιορισμούς της χώρας της για την προστασία και πρόληψη των πολιτών από την πανδημία του κορονοϊού. Η Σόλμπεργκ απολογήθηκε στους πολίτες της για το ότι στα τέλη Φεβρουαρίου βρέθηκε σε γεύμα με δεκατρείς άλλους ανθρώπους σε εστιατόριο στο Γκέιλο.

Οι περιορισμοί που έχουν επιβληθεί στη Νορβηγία αναφέρουν πως πρέπει να βρίσκονται μάξιμουμ 10 άνθρωποι μαζί στον ίδιο χώρο, κάτι που σαφέστατα παραβίασε η ίδια και γι αυτό απολογήθηκε με ένα ποστ στο facebook,  λέγοντας πως είναι ιδαίτερα «λυπημένη γι όλο αυτό που συνέβη».

«Για πάνω από έναν χρόνο έχω ζητήσει από κάθε έναν από εσάς να ακολουθεί τους κανόνες και τις συστάσεις για την προστασία όλων. Αποτελεί μεγάλη ευθύνη από εμένα ως πρωθυπουργός της χώρας να ακολουθώ τους κανόνες και τις συστάσεις των ειδικών το ίδιο, αλλά τώρα, είμαι αυτή που έκανε το λάθος» ανέφερε αρχικά. 

Η Έρνα Σόλμπεργκ παραδέχθηκε πως δεκατρία μέλη από την οικογένειά της δείπνησαν στο «Hallingstuene» εστιατόριο στις 26 Φεβρουαρίου, στο ριζόρτ για χειμερινά σπορ στο Γκέιλο.

Η Σόλμπεργκ είπε πως απουσίαζε από το γεύμα καθώς έπρεπε να ταξιδέψει σε ένα νοσοκομείο στο Ουλεβάι για να κάνει θεραπεία στα μάτια της, ωστόσο, την επόμενη μέρα και οι δεκατέσσερις αυτοί άνθρωποι, η ίδια και η οικογένειά της, έφαγαν μαζί σούσι στο διαμέρισμα που νοικιάζει παραβιάζοντας τους κανόνες περιορισμών.

«Λυπάμαι πολύ. Νομίζω πως αυτό είναι ντροπιαστικό και είμαι πραγματικά λυπημένη γιατί γνωρίζω πως εγώ πρέπει να ηγηθώ στο να δώσω το καλό παράδειγμα. Προσπαθώ να το κάνω κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά να που έκανα τώρα τα λάθη μου.

Ζητάω συγνώμη. Η οικογένειά μου και εγώ σπάσαμε τους περιορισμούς για τον κορονοϊό. Δεν θα έπρεπε να είχε συμβεί αυτό. Θα έπρεπε επίσης να έχουμε ακολουθήσει όλες τις συστάσεις, όπως άλλωστε έχω ζητήσει και εγώ η ίδια» έκλεισε την απολογία της.

Οι Νορβηγοί πολίτες  ένιωσαν οργισμένοι και απογοητευμένοι από το λάθος, όπως το χαρακτήρισε η ίδια, της πρωθυπουργού της χώρας. Αρκετοί ήταν μάλιστα αυτοί που ζήτησαν την παραίτησή της μέσω των social media. 
Η αστυνομία μάλιστα διεξάγει έρευνα για να διαπιστώσει αν η Σόλμπεργκ- η οποία είναι πρωθυπουργός από το 2013- έσπασε τοπικούς ή ακόμα και εθνικούς κανόνες της χώρας. 

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button