Ποδόσφαιρο

Η Πριμέρα Ντιβιζιόν στον κλοιό του κορωνοϊού

O κορωνοϊός και η μετάλλαξη Όμικρον έχει «χτυπήσει» για τα καλά το ισπανικό πρωτάθλημα. Τα πολλά θετικά κρούσματα και οι σκέψεις για τις επόμενες εβδομάδες.

Η μετάλλαξη Όμικρον έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα σε όλη την Ευρώπη. Η έξαρση των κρουσμάτων έχει φέρει νέα μέτρα σε όλες σχεδόν τις χώρες και ακόμη και ολικά lockdown. Η Ισπανία είναι μια από τις χώρες που έχουν «χτυπηθεί» από τη νέα μετάλλαξη πολύ και το νέο κύμα της πανδημίας την έχει επηρεάσει.

Όπως καταλαβαίνει κανείς αυτό έχει άμεση επίδραση και στον αθλητισμό και ειδικότερα στη La Liga, που έχουν αρχίσει να μετρούν πάρα πολλά κρούσματα. Μάλιστα η ομοσπονδία της χώρας αναμένεται να αλλάξει ακόμη και το υγειονομικό πρωτόκολλο, από τη στιγμή που η Όμικρον προκαλεί πολλά προβλήματα.

Το έκτο κύμα έχει χτυπήσει και τις 20 ομάδες του ισπανικού πρωταθλήματος και αυτό που συμβαίνει είναι πρωτόγνωρο. Ίσως χρειαστεί να αναβληθούν ακόμη και 2 αγωνιστικές στη La Liga, για να κοπάσει λίγο η έξαρση των κρουσμάτων, όμως η διοργανώτρια αρχή θα προχωρήσει σε αναβολές λόγω κορωνοϊού, μόνο σε ειδικές περιπτώσεις. Παράλληλα, μοιάζει δεδομένο ότι θα μειωθεί η πληρότητα στις κερκίδες από την επόμενη εβδομάδα, όπως συμβαίνει σε όλες σχεδόν τις χώρες, ενώ δεν αποκλείεται να διεξαχθούν οι επόμενες αγωνιστικές ακόμη και κεκλεισμένων των θυρών.

Όσον αφορά τις ομάδες χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Ράγιο Βαγιεκάνο, που μετράει ήδη 17 κρούσματα κορωνοϊού και λογικά δεν θα αγωνιστεί κόντρα στην Ατλέτικο, που είναι μαζί με την Αλαβές οι ομάδες που μέχρι χθες δεν είχαν ούτε ένα θετικό κρούσμα. Από εκεί και πέρα η Μπαρτσελόνα έχει 4 περιπτώσεις, με τις 3 εξ αυτών να είναι οι Ζόρντι Άλμπα, Λανγκλέ και Ντάνι Άλβες, ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης έχει 6 θετικά κρούσματα. Παίκτες θετικούς έχουν και η Μπέτις (6) και η Σεβίλλη (3), ενώ η Σοσιεδάδ έχει 10.

Λόγω της διακοπής όλες οι ομάδες είχαν δώσει τις προηγούμενες μέρες άδεια στους ποδοσφαιριστές τους, κάτι που έφερε ακόμη μεγαλύτερη έξαρση, μιας και οι περισσότεροι μετέβησαν στις πατρίδες τους για να περάσουν τα Χριστούγεννα με την οικογένειά τους. Αυτό έφερε λοιπόν περίπου δεκάδες κρούσματα και μια κατάσταση ιδιαίτερη που πρέπει να αντιμετωπίσει και η ομοσπονδία, αλλά και οι ομάδες. Η επόμενη αγωνιστική θα γίνει κανονικά (πλην πιθανών αναβολών λόγω δεκάδων κρουσμάτων όπως στο Ράγιο Βαγεκάνο – Ατλέτικο Μαδρίτης), όμως από εκεί και πέρα η κατάσταση θα εξετάζεται σχεδόν επί καθημερινής βάσεως…

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button