Ποδόσφαιρο

Η ΠΑΕ Άρης θυμάται το διπλό επί της Σερβέτ

Πριν από 22 χρόνια ο Άρης κέρδισε στην Ελβετία μία από τις δυσκολότερες αντιπάλους της κλήρωσης…

Ο Άκης Μάντζιος ήταν ο αρχηγός εκείνης της εποχής και πρωταγωνίστησε στη μεγάλη νίκη (1-2) επί της ελβετικής ομάδας.

Με την συμπαράσταση περίπου 1000 οπαδών του ο Άρης πήγε στην Ελβετία με στόχο να παλέψει για την πρόκριση μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα στη Θεσσαλονίκη.

Οι «κιτρινόμαυροι» αναζήτησαν από το ξεκίνημα το γκολ που χρειαζόταν, αλλά ο γκολκίπερ των γηπεδούχων απέκρουσε την κεφαλιά του εξαιρετικού επιθετικού Γκλούστσεβιτς μόλις στο 10′ και το σουτ του Αντριόλι στο 11’.

Και ενώ ο Άρης  πίεζε το γκολ ήρθε από τους Ελβετούς στο 35′, όταν ο Λονφά άνοιξε το σκορ με σουτ από το ύψος της περιοχής. Δύο λεπτά αργότερα στο 37′ ήρθε η απάντηση από τον Πάουλο Αντριόλι, με μια εντυπωσιακή εκτέλεση φάουλ, πολλά μέτρα έξω από την περιοχή, ένα γκολ που έχει περάσει στην συλλογική μνήμη όλων των οπαδών του Άρη.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πιέσουν, αλλά ο ψυχωμένος Άρης δεν ήταν διατεθειμένος να μην το παλέψει. Το 1-2 θα μπορούσε να γίνει στο 65′, όταν ο Αγαθοκλέους και ο Ναγκόλι έχασαν απίστευτη διπλή ευκαιρία. Οι γηπεδούχοι βγήκαν μπροστά και στο 70′ είχαν δοκάρι με σουτ του Τούρε, ενώ από το 71′ τα πράγματα έγιναν δυσκολότερα για τους «κιτρινόμαυρους» λόγω αποβολής του Κολτσίδα.

Από το 85′ και μετά αποτέλεσε πραγματική δοκιμασία για τον Άρη, με τους Ελβετούς να πιέζουν συνεχώς για το νικητήριο γκολ. Στο 88’ ο Ρέι βρέθηκε μια ανάσα από το 2-1, αλλά ο Άκης Μάντζιος τον πρόλαβε με ένα τάκλιν αυτοθυσίας.

Στην παράταση και στο 97’ο Λουμπούτης σέντραρε από αριστερά και ο Κυζερίδης, που είχε μπει ως αλλαγή μετά την αποβολή του Κολτσίδα, έγραψε με τρομερή κεφαλιά το 1-2 και σφράγισε την πρόκριση.

Οι συνθέσεις:

ΣΕΡΒΕΤ: Πεντά, Βολφ, Ζανερέ, Λονφά, Ελ Μπραζί, Μπίλμαν, Ντούριξ (91′ Πετρόφ), Βέιγκα (68′ Βούρενς), Βαρέλα (46′ Βανέτα), Ρέι, Τούρε.

ΑΡΗΣ: Κατεργιαννάκης, Γεωργιάδης (90′ Έρακ), Μάντζιος, Λουμπούτης, Μαλλούς, Ν. Παπαδόπουλος, Κολτσίδας, Ναγκόλι, Αντριόλι, Αγαθοκλέους (72′ Κυζερίδης), Γκλούστσεβιτς (80′ Κούτσης).

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button