Ποδόσφαιρο

Η Μπαρτσελόνα δεν ξέχασε Βιλανόβα και Κρόιφ

Σημαδιακή η σημερινή ημερομηνία για την Μπαρτσελόνα, αφού συμπληρώνονται οκτώ χρόνια από τον θάνατο του Τίτο Βιλανόβα, αλλά και 75 από τη γέννηση του θρυλικού Γιόχαν Κρόιφ.

«Τίτο, πάντα αιώνιος». Είναι η υπενθύμιση της Μπαρτσελόνα μέσω των επίσημων social media του συλλόγου, για τη συμπλήρωση οκτώ χρόνων από το θάνατο το Τίτο Βιλανόβα.

Ο Τίτο Βιλανόβα, γεννημένος-στη Τζιρόνα- στις 17 Σεπτεμβρίου 1968, κάθισε στον πάγκο της Μπαρτσελόνα τη σεζόν 2012-13. Είχε υπογράψει διετές συμβόλαιο συνεργασίας το καλοκαίρι του 2012, για να διαδεχθεί τον Πεπ Γκουαρντιόλα, που είχε αποχωρήσει για τη Μπάγερν, αλλά παραιτήθηκε τον Ιούλιο του 2013, καθώς έδινε μάχη με τον καρκίνο. Τελικά απεβίωσε σε ηλικία 45 ετών, στις 25 Απριλίου 2014.

Παραμένει ο μόνος προπονητής της Μπαρτσελόνα που κέρδισε τη LaLiga με 100 βαθμούς και σίγουρα ένας άνθρωπος που αγαπήθηκε από τον κόσμο του ποδοσφαίρου.

Η Μπαρτσελόνα δεν ξέχασε ούτε τα 75 χρόνια από τη γέννηση του Γιόχαν Κρόιφ: «Σήμερα θα ήταν τα γενέθλια του Γιόχαν Κρόιφ: 14 Πάντα στη μνήμη μας», έγραψαν οι Kαταλανοί στα social media.

O «προφήτης του γκολ» ή «λευκός Πελέ» που έφερε επανάσταση στον κόσμο του ποδοσφαίρου, ένας από τους καλύτερους παίκτες όλων των εποχών, συνέδεσε άρρηκτα τη ζωή του, την εικόνα του, με δύο ομάδες, τον Άγιαξ και τη Μπαρτσελόνα.

Ο «ιπτάμενος Ολλανδός» πέθανε στις 24 Μαρτίου 2016, σε ηλικία 68 ετών, νικημένος από τον καρκίνο του πνεύμονα.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button