ΔιεθνήΠοδόσφαιρο

«Η Μπαρτσελόνα ήθελε να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρχουν αποφάσεις σε βάρος της», κατέθεσε ο πρώην αρχιδιαιτητής

Αποκαλύψεις για τη δουλειά που έκανε για την Μπαρτσελόνα, από την οποία έλαβε ως αμοιβή εκατομμύρια ευρώ, έκανε ο πρώην αντιπρόεδρος της τεχνικής επιτροπής διαιτησίας στην κατάθεσή του.

Οι «μπλαουγκράνα» αντιμετωπίζουν σοβαρότατες κατηγορίες για απάτη και διαφθορά, αλλά και για πλαστογραφία εμπορικών εγγράφων καθώς πλήρωνε τον Ισπανό πρώην διαιτητή και μέλος της επιτροπής διαιτησίας της χώρας, Χοσέ Μαρία Ενρίκεθ Νεγκρέιρα, ο οποίος από τη θέση που είχε θα μπορούσε να κάνει ενέργειες για να ευνοήσει την Μπαρτσελόνα με την επιλογή των διαιτητών που θα σφύριζαν τα παιχνίδια της, και κατά συνέπεια έτσι να επηρεαστούν τα αποτελέσματα των αγώνων της.

Δημοσίευμα της εφημερίδας «El Periodico» αποκαλύπτει την κατάθεση που έδωσε ο Νεγκρέιρα στις αρχές λέγοντας μεταξύ άλλων:

«Πληρωνόμουν από την Μπαρτσελόνα για να παρακολουθώ αγώνες (είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω συνεργατών πρώην διαιτητών) και να είμαι ενημερωμένος για τις αποφάσεις που λάμβαναν οι διαιτητές. Ο σύλλογος πίστευε ότι υπήρχε προκατάληψη σε βάρος του και εύνοια άλλων ομάδων (αυτή είναι μια προσωπική υπόθεση καθώς κανείς δεν μου το είχε πει ευθέως). Υποχρέωσή μου ήταν να λέω τη γνώμη μου σχετικά με την διαιτησία και τους παίκτες. Η Μπαρτσελόνα ήθελε να διασφαλίσει ότι δεν λαμβάνοντας αποφάσεις σε βάρος της, πως όλα ήταν ουδέτερα».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button