Μπάσκετ

Η κομπλεξική διαιτησία έσφαξε τον Άρη αποφασίζοντας τον νικητή (74-84)

Η διαιτητική τριάδα για άλλη μία φορά έκρινε το αποτέλεσμα της αναμέτρησης, «διαιτητεύοντας» τον Άρη σε ένα παιχνίδι-διασυρμός του ελληνικού μπάσκετ, με τα ανύπαρκτα σφυρίγματα.

Ο Άρης ξεκίνησε με τους Σούλερ, Τσάλμερς, ΝτεΚόζι, Κουζέλογλου και Χαριτόπουλο στο αρχικό σχήμα, έχοντας τις απουσίες των Μιλόσεβιτς και Ντραγκίτσεβιτς.

Οι κίτρινοι στο ξεκίνημα της αναμέτρησης δεν μπορούσαν να βρουν λύση στην επίθεση και σε συνδυασμό με τα λάθη και την απούσα άμυνα βρέθηκαν στο -10 (3-13) σε 3 λεπτά αγώνα.

Μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου οι κιτρινόμαυροι βρήκαν τα πατήματά τους και ισορρόπησαν το παιχνίδι, τρέχοντας το δικό τους σερί, με πολυφωνία στην επίθεση και έφεραν το ματς στα ίσα στα 22.6′ πριν τη λήξη της περιόδου, με τελικό σκορ 20-22 σε σουτ του Ζάρα.

Στο 12 ο Άρης πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ, μετά το 3-2, με τρίποντο του Λιτλ, ωστόσο η κακή εικόνα… δεν άργησε να επανεμφανιστεί. Έχοντας εκνευρισμό στις κινήσεις του και όντας προβλέψιμος στην επίθεση, με λύσεις μόνο από την περιφέρεια και ενώ η άμυνα… αγνοείτο, η διαφορά για τους Ροδίτες μεγάλωσε εκ νέου (23-31) με το δικό τους σερί 0-9.

Ο Κολοσσός βρέθηκε μπροστά μέχρι και με 11 πόντους (30-41) και ο Άρης προσπαθούσε να μείνει κοντά κυρίως με Τσάλμερς και Λιτλ. Το ημίχρονο βρήκε τους κίτρινους στο -8 (35-43).

Η απουσία των ψηλών του Άρη αντικατοπτρίζεται στα στατιστικά του αγώνα, όπου στο πρώτο ημίχρονο ο Κολοσσός βρήκε τους 22 από τους 43 πόντους του εντός της ρακέτας, όταν οι κίτρινοι τους 12 από τους 35.

Η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε στο τρίτο δεκάλεπτο. Σε 5 λεπτά αγώνα ο Άρης πέτυχε μόλις 5 πόντους, όλους από τον Κουζέλογλου, 5:16 από τη λήξη 40-51.

Μόνο από τον Κουζέλογλου και τον Τσάλμερς συνέχισε να βρίσκει λύσεις ο Άρης, όπου από τους 14 πόντους της περιόδου (49-61) οι 11 ήρθαν από τον Έλληνα φόργουορντ και οι 3 από τον Αμερικανό.

Οι κιτρινόμαυροι ξεκίνησαν το τέταρτο δεκάλεπτο με τρία διαδοχικά τρίποντα, μειώνοντας την διάφορα, από Τσάλμερς, ΝτεΚόζι και Λιτλ αντίστοιχα, πράγμα που οδήγησε τον Ηλία Καντζούρη σε ταιμ άουτ 6:44 από τη λήξη του αγώνα (58-64).

Και φυσικά εκεί που ο Άρης έδειχνε να μειώνει και να επανέρχεται στο παιχνίδι με σφυρίγματα-όνειρα της διαιτητικής τριάδας, ο Τσάλμερς και ο Κουζέλογλου αποσύρθηκαν από το παρκέ, ο πρώτος με επιθετικό φάουλ-φάντασμα και ο τελευταίος με τεχνική ποινή, σε διαμαρτυρία του Έλληνα φοργουορντ σε πεντακάθαρο φάουλ που δεν δόθηκε υπέρ του.

Τα τελευταία λεπτά του αγώνα δεν είδαμε μπάσκετ και ήταν διαδικαστικής σημασίας, με την διαιτησία να γράφει το τελικό αποτέλεσμα 74-84 και τους ανθρώπους του Άρη να διαμαρτύρονται έντονα.

Τα δεκάλεπτα: 20-22, 35-43, 49-61, 74-84.

Διαιτητές: Τσαρούχα – Παναγιώτου – Παντελίδης.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button