Ποδόσφαιρο

Η κατάρριψη του «Ο Άρης βγήκε τρίτος γιατί ΑΕΚ και Παναθηναϊκός αποδυναμώθηκαν»

Ο Άρης βγήκε τρίτος μετά από 40 χρόνια και αυτό… δεν αρέσει. Πολλά μέσα, ιδιαίτερα στην Αθήνα έχουν προσπαθήσει να υποβαθμίσουν την επιτυχία αυτή, με επιχειρήματα όμως που δεν πείθουν.

Το πιο συνηθισμένο είναι το «Ο Άρης δεν ήταν καλός, απλά αποδυναμώθηκαν οι υπόλοιποι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια», κάτι που όμως απέχει από την πραγματικότητα.

Ξεκινώντας με τον Παναθηναϊκό, οι πράσινοι έχασαν τα δύο ακραία μπακ τους, τον Ινσούα αλλά και τον Γιόχανσον όπως και τον Χρήστο Δώνη. Ακόμη υπήρχαν και οι απώλειες Ζαγαρίτη, Νούνιες και αρκετών ακόμη παικτών που δεν είχαν ουσιαστικό ρόλο στην ομάδα.

Από την άλλη πλευρά η ομάδα του Γιάννη Αλαφούζου πήρε τους έμπειρους και με παραστάσεις Χουανκάρ και Σάντσεζ στα αριστερά και δεξιά της άμυνας αντίστοιχα, όσο και τον Βέλεθ ως στόπερ -ο οποίος έκανε πολύ καλή χρονιά όσο ήταν υγιής-.

Ακόμη πολύ σημαντική ήταν η προσθήκη Μαουρίτσιο, ενώ στην Αθήνα επέστρεψε ο πολύ ποιοτικός Βιγιαφάνιες. Ακόμη προσέθεσε στο ρόστερ του και τους Νιας, Σανκαρέ, Νμπαγκοτο.

Σίγουρα στο ισοζύγιο ο Παναθηναϊκός δεν μένει ιδιαίτερα πίσω, κάτι που άλλωστε φαίνεται και από το ότι πήρε μόλις τέσσερις βαθμούς λιγότερους σε σχέση με πέρυσι, τρεις εκ των οποίων του τους στέρησε ο Άρης.

H AEK από την άλλη πλευρά έχασε τον Μπάρκα, τον Χουλτ, τον Παουλίνιο, και τους Οικονούμου-Σαμπανάζοβιτς που χρησιμοποιήθηκαν συνολικά για κάτι περισσότερο από 500 λεπτά. Ακόμη αποχώρησε ο Βέρντε -που δεν είχε ικανοποιήσει- και αρκετοί ακόμη παίκτες χωρίς χρόνο συμμετοχής.

Από την άλλη πλευρά πήρε τον πολύ καλό Ανσαριφάρντ, τον Λιβάι που ήταν από τις αποκαλύψεις του πρωταθλήματος, τον Τάνκοβιτς αλλά και τους Σιμάνσκι και Σάκχοφ στην μεσαία γραμμή.

Ναι μεν δηλαδή έχασε τον κορυφαία της τερματοφύλακα, πήρε όμως σημαντικές βοήθειες στην μεσαία γραμμή, ενώ προσέθεσε αρκετό ταλέντο μεσοεπιθετικά.

Βλέποντας τις προσθαφαιρέσεις είναι ξεκάθαρο ότι δεν αποδυναμώθηκαν οι υπόλοιποι απλώς ο Άρης έγινε καλύτερος και κατάφερε να τους αφήσει πίσω του…

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button