Ποδόσφαιρο

Η ευκαιρία που χάθηκε – Το γκολ που έβαλε μονάχα ο λαός

Πριν δέκα χρόνια ακριβώς, o Άρης έφτασε ένα βήμα πριν την κατάκτηση του 2ου κυπέλλου του, αλλά δεν “εκμεταλεύτηκε” την παροουσία των χιλιάδων οπαδών του.

H τακτική, η ταχύτητα, το πάθος, οι σημαντικές ευκαιρίες, οι εντυπωσιακές αποκρούσεις αλλά και η απουσία του γκολ ήταν τα στοιχεία που χαρακτήρισαν το πρώτο ημίχρονο του τελικού του Κυπέλλου. Σε ένα 45λεπτο με καλό ρυθμό και πλούσιο θέαμα ο Άρης μπήκε δυνατά, απειλώντας την εστία του Τζόρβα. Ο Παναθηναϊκός μπόρεσε στη συνέχεια να ισορροπήσει και να βγει στην επίθεση, όμως στις ευκαιρίες που δημιούργησε είχε απέναντί του έναν εξαιρετικό Σηφάκη, ο οποίος όποτε χρειάστηκε επενέβη σωτήρια.

Ο Άρης από την πλευρά του παρουσιάστηκε συνεπής στις απαιτήσεις του συγκεκριμένου ματς. Είχε τα τρεξίματα, την κατοχή της μπάλας, κερδίζοντας τη μάχη του κέντρου και με μπαλιές στην περιοχή του Παναθηναϊκού έψαχνε το γκολ που θα τον έβαζε μπροστά στο σκορ. Ωστόσο για ακόμα μία φορά του έλειψε το γκολ. Για τέταρτη φορά την τελευταία δεκαετία οι «κιτρινόμαυροι» έφτασαν στην πηγή, αλλά δεν κατάφεραν να πιουν… νερό.

Ένα γκολ λοιπόν ήταν αρκετό για να κρίνει τον τίτλο του Κυπελλούχου Ελλάδας για τη σεζόν 2009-2010.

Πως παρατάχθηκαν οι δυο ομάδες:

O τυπικά γηπεδούχος, Παναθηναϊκός, παρατάχθηκε με σχήμα 4-2-3-1. Συγκεκριμένα ο Τζόρβας ξεκίνησε στην εστία με τους Κατσουράνη και Καντέ να συνθέτουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο και τους Βύντρα και Σπυρόπουλο να τους πλαισιώνουν από δεξιά και αριστερά αντίστοιχα. Τα αμυντικά χαφ ήταν οι Σιμάο και Ζιλμπέρτο Σίλβα, Λέτο και Σαλπιγγίδης αριστερά τους και δεξιά τους αντίστοιχα και ο Νίνης πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Τζιμπρίλ Σισέ.

Στην αντίπερα όχθη, ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ κατέβασε την ομάδα του με καθαρό 4-4-2. Ο Σηφάκης κάθισε στην εστία, με τους Νέτο, Ρονάλντο Γκιάρο, Νασούτι και Βανγκέλι να αποτελούν την αμυντική τετράδα από τα δεξιά προς τα αριστερά. Αντίστοιχα στη μεσαία γραμμή Μεριέμ, Ναφτί, Πρίττας και Κάλβο, ενώ το επιθετικό δίδυμο συνέθεσαν ο Κάμπορα με τον Κόκε.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ξανά τον αγώνα ΕΔΩ

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button