Ποδόσφαιρο

Η… εξυγίανση συνεχίζει το τραγικό της έργο: «Μη πειθαρχικά ελεγκτέα η ΠΑΕ ΠΑΟΚ»

Καμία συνέπεια για την υπόθεση πολυιδιοκτησίας με την Ξάνθη δεν πρόκειται να έχει ο ΠΑΟΚ, καθώς η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ έκανε την… έκπληξη και τον έκρινε πειθαρχικά μη ελεγκτέο!

Μετά από περίπου δυόμισι μήνες από την ημέρα που εκδικάστηκε η υπόθεση της πολυιδιοκτησίας η ομάδα του Ιβάν Σαββίδη απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες!

Αυτό σημαίνει ότι δεν τίθεται θέμα τιμωρίας της, ούτε πρόκειται να της επιβληθεί αφαίρεση βαθμών, όπως αρχικά είχε αποφασιστεί πριν ο ΠΑΟΚ προσφύγει στο CAS το περασμένο καλοκαίρι και πετύχει να εκδικαστεί επί της ουσίας η υπόθεση από το αρμόδιο όργανο της ΕΠΟ.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ για το θέμα:

«Η Επιτροπή Εφέσεων, κατά την τελευταία της συνεδρίαση, έλαβε την ακόλουθη απόφαση.

Δικάζει με απούσα την Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία ΠΑΕ ΑΕΛ και με παρούσες τις λοιπές διαδίκους.

Απορρίπτει την από 8-12-2020 και με αριθμό πρωτοκόλλου ΕΠΟ 26286/8-12-2020 αυτοτελή πρόσθετη παρέμβαση της ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ, ως απαράδεκτη.

Απορρίπτει την από 9-3-2020 και με αριθμό πρωτοκόλλου ΕΠΟ 8707/9-3-2020 έφεση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, στο μέτρο που ασκείται εναντίον της ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ, ως απαράδεκτη.

Δέχεται την από 9-3-2020 και με αριθμό πρωτοκόλλου ΕΠΟ 8674/9-3-2020 έφεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατά το τυπικό και το ουσιαστικό της μέρος.

Δέχεται την από 9-3-2020 και με αριθμό πρωτοκόλλου ΕΠΟ 8707/9-3-2020 έφεση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, στο μέτρο που ασκείται εναντίον της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, κατά το τυπικό και το ουσιαστικό της μέρος.

Εξαφανίζει την εκκαλούμενη απόφαση με τον αριθμό 95/5-3-2020 του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου SUPER LEAGUE 1 Ελλάδας, μόνο στο μέτρο που αφορά τις προαναφερόμενες διαδίκους (Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και το διακριτικό τίτλο «ΠΑΕ ΠΑΟΚ» και Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και το διακριτικό τίτλο «ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ»).

Κρατεί την υπόθεση και τη δικάζει κατ’ ουσίαν.

Δέχεται την από 14-2-2020 παρέμβαση της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και το διακριτικό τίτλο «ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ» που ασκήθηκε στο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο SUPER LEAGUE 1 Ελλάδας και στρέφεται εναντίον της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και το διακριτικό τίτλο «ΠΑΕ ΠΑΟΚ» κατά το τυπικό της μέρος.

Απορρίπτει την πιο πάνω αναφερόμενη παρέμβαση κατά το ουσιαστικό της μέρος.

Αποφαίνεται ότι η Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και το διακριτικό τίτλο «ΠΑΕ ΠΑΟΚ» δεν κρίνεται πειθαρχικά ελεγκτέα, ως υπαίτια για την παράβαση του άρθρου 69 παρ. 9 του νόμου 2725/1999, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην από 27-1-2020 απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Διατάσσει την επιστροφή του παραβόλου που κατέθεσε κατά την άσκηση της πιο πάνω αναφερόμενης έφεσης στην Επιτροπή Εφέσεων η εκκαλούσα Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και το διακριτικό τίτλο «ΠΑΕ ΠΑΟΚ», στη διάδικο αυτή.

Γίνεται μνεία ότι κατά της απόφασης αυτής χωρεί προσφυγή ενώπιον του Αθλητικού Διαιτητικού Δικαστηρίου (Court of Arbitration for Sport – CAS) που έχει την έδρα του στη Λωζάννη της Ελβετίας (άρθρο 60 παρ. 3 του Κωδικοποιημένου Καταστατικού της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και άρθρο 5 παρ. 5 του Δικονομικού Κανονισμού Λειτουργίας Δικαστικών Οργάνων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας).

Κρίθηκε, αποφασίστηκε στις 4 Ιανουαρίου 2021 και στις 21 Ιανουαρίου 2021 και δημοσιεύθηκε στην Αθήνα, στις 9 Φεβρουαρίου 2021».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button