Μπάσκετ

Η εντυπωσιακή αμυντική επίδοση του Άρη!

Οι κιτρινόμαυροι έκαναν φετινό ρεκόρ στα κλεψίματα!

Η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος αναλύει:

“Είναι προφανές ότι ο Άρης Midea έκανε κάτι περισσότερο από τη μισή δουλειά μέσα από την άμυνα του αφού κράτησε τον Παναθηναϊκό Aktor στους 70 πόντους. Κομμάτι αυτής της λειτουργίας ήταν και τα 11 κλεψίματα του με τα οποία ισοφάρισε την κορυφαία φετινή επίδοση του αφού τόσα έκανε ακόμη στο εντός έδρας παιχνίδι με την Καρδίτσα Ιαπωνική και στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

 *Η ομάδα της Θεσσαλονίκης μπήκε εντυπωσιακά στο παιχνίδι και το +15 που «έχτισε» στην πρώτη περίοδο (10-25) είναι το μεγαλύτερο επιμέρους σκορ που έκανε σε ένα δεκάλεπτο των 17 αγώνων της στη φετινή Stoiximan Basket League. Το προηγούμενο μεγαλύτερο επιμέρους σκορ που έκανε, ήταν το +14 της τέταρτης περιόδου του εντός έδρας αγώνα με τον Προμηθέα (28-14).

*Καθοριστικό για την έκβαση του αγώνα ήταν το σερί 13-0 που μετέτρεψε το 62-58 του 35:08, στο 62-71 του 38:35. Πρόκειται για το μεγαλύτερο, φετινό σερί των «κιτρινόμαυρων» αφού έκαναν δύο φορές σερί 12-0 στα ματς με τον Ολυμπιακό εκτός και τον Απόλλωνα Carna εντός έδρας.

*Παρά την, αυταπόδεικτα, μεγάλη νίκη του Άρη Midea, από τη στατιστική του αγώνα προέκυψε ένα οξύμωρο σχήμα των αριθμών που τον εμφάνισε να έχει αρνητικό ρεκόρ περιόδου στο ranking, στο σύστημα αξιολόγησης δηλαδή του Πρωταθλήματος, με συντελεστή 54. Το προηγούμενο ήταν το 61 που μέτρησε στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Καρδίτσα Ιαπωνική.

*Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι αυτό ήταν μόλις το 9ο παιχνίδι στη σεζόν στο οποίο ο νικητής είχε μικρότερο ranking από τον ηττημένο. Η διαφορά δε των 33 βαθμών στο σύστημα αξιολόγησης (87-54) είναι η μεγαλύτερη αυτής της λίστας αφού η προηγούμενη μεγαλύτερη ήταν εκείνη των 28 της πρεμιέρας μεταξύ του Απόλλωνα Carna και της Καρδίτσας Ιαπωνική. Σε εκείνο το παιχνίδι είχε νικήσει η ομάδα της Πάτρας έχοντας 64 ranking έναντι του 92 της θεσσαλικής ομάδας.

*Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη προηγήθηκε με 19 πόντους, είδε τον Παναθηναϊκό AKTOR να ξεφεύγει με 8 και τελικά έκανε τη δεύτερη μεγαλύτερη ανατροπή της στη σεζόν για να φτάσει στη νίκη. Μεγαλύτερη ήταν η επιστροφή από το -10 στο εντός έδρας παιχνίδι με την Καρδίτσα Ιαπωνική”.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button