ΔιεθνήΠοδόσφαιρο

Η Γιουνάιτεντ δεσμεύτηκε να «εκπαιδεύσει» τους οπαδούς της για το Χίλσμπορο, μετά το ντροπιαστικό σύνθημα στο Άνφιλντ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα «εκπαιδεύσει» τους οπαδούς της σχετικά με την τραγωδία στο Χίλσμπορο, μετά τα συνθήματα που ακούστηκαν στο Άνφιλντ την Τετάρτη στο παιχνίδι πρωταθλήματος με τη Λίβερπουλ.

Το ντέρμπι της Λίβερπουλ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν κατά γενική ομολογία μια τρανή απόδειξη του «more than football», με τους φίλους των γηπεδούχων να παραδίδουν μαθήματα σεβασμού, χειροκροτώντας στο 7ο λεπτό σε ένδειξη συμπαράστασης στον Κριστιάνο Ρονάλντο και την τραγική απώλεια του νεογέννητου παιδιού του.

Ωστόσο μέσα στο γενικότερο κλίμα αλληλεγγύης, υπήρξε μια μαύρη στιγμή. Μερίδα οπαδών της Γιουνάιτεντ στράφηκε εναντίον των υποστηρικτών της Λίβερπουλ, χαρακτηρίζοντάς τους «δολοφόνους». Ο χαρακτηρισμός ήταν αναφορά στο πρωτοσέλιδο της Sun για την τραγωδία του Χίλσμπορο, που είχε χρεώσει τα αίτια της τραγωδίας στους οπαδούς των «κόκκινων».

Συγκεκριμένα, οι οπαδοί των φιλοξενούμενων φώναξαν το σύνθημα «H Sun είχε δίκιο, είστε δολοφόνοι», λίγες μέρες μετά τη «μαύρη» επέτειο! Ο σύλλογος του Μάντσεστερ χαρακτήρισε «Εντελώς απαράδεκτα» τα συνθήματα που ακούστηκαν από μερίδα οπαδών του την Τρίτη (19/04).

Σε ανακοίνωσή τους οι «κόκκινοι διάβολοι» τόνισαν πως: «Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στέκεται αλληλέγγυα στη Λίβερπουλ και τους οπαδούς της στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας του Χίλσμπορο. Τα προσβλητικά συνθήματα για την τραγωδία είναι εντελώς απαράδεκτα και θα δουλέψουμε με τα γκρουπ των οπαδών για να τους σχετικά με το θέμα».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button