Γενικά

Η Αυστραλία μοιράζει 167 εκατ. ευρώ στους αθλητές και ομοσπονδίες για ολυμπιακή προετοιμασία

Ιλιγγιώδες ποσό δίνει η κυβέρνηση της Αυστραλίας ώστε να ενισχύσει την προετοιμασία των αθλητών που θα αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Η Αυστραλία εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2032 που θα φιλοξενήσει στο Μπρισμπέιν αποφάσισε να αρχίσει από το Παρίσι να επενδύει στον αθλητισμό της.

Σε μία εντυπωσιακή κίνηση, αποφασίστηκε πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους 257 εκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας (περίπου 163 εκατομμύρια ευρώ) για τους αθλητές ενόψει του 2024.

Στην άνευ αυτή προηγουμένου κίνηση, το Αυστραλιανό Ινστιτούτο Αθλητισμού (AIS) δεσμεύτηκε να χρηματοδοτήσει έναν ολόκληρο Ολυμπιακό κύκλο, επιτρέποντας στα αθλήματα να προγραμματίζουν εκ των προτέρων αντί να περιμένουν τις ετήσιες χορηγήσεις.

Τα κεφάλαια είναι επιπλέον των 9,2 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως σε μεμονωμένες επιχορηγήσεις και μιας ετήσιας κρατικής διάθεσης 52,1 εκατομμυρίων ευρώ και θα στοχεύουν σε συγκεκριμένα αθλήματα, ανέφερε η AIS σε δήλωση.

Το Rugby Sevens των γυναικών, η κωπηλασία, το σέρφινγκ, το σκέιτμπορντ και το κανόε/καγιάκ είναι μεταξύ των αθλημάτων που θα στοχεύσουν με επιπλέον χρηματοδότηση, καθώς η Αυστραλία θέλει να χτίσει προς τους Αγώνες του 2032 στο Μπρίσμπεϊν.

Οι διοργανώτριες χώρες επενδύουν παραδοσιακά πολλά σε ελίτ αθλήματα τα χρόνια πριν από τη φιλοξενία των Αγώνων για να εξασφαλίσουν μια ισχυρή εμφάνιση στην έδρα τους.

«Βρισκόμαστε στη μέση μιας συναρπαστικής περιόδου για τον αυστραλιανό αθλητισμό», δήλωσε η Τζοσεφίν Σουκαρ, η πρόεδρος της Αυστραλιανής Επιτροπής Αθλητισμού. «Το Παρίσι είναι τώρα μόνο 2,5 χρόνια μακριά και η δέσμευσή μας για μακροπρόθεσμη επιτυχία, στο Μπρίσμπεϊν 2032, είναι επίσης στο μυαλό μας».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button