Γενικά

ΗΠΑ: Πέθανε ο Κόλιν Πάουελ από επιπλοκές λόγω κορωνοϊού

«Ο στρατηγός Κόλιν Λ. Πάουελ, πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ , έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί λόγω επιπλοκών από τον Covid 19», έγραψε η οικογένεια Πάουελ στο Facebook.

Ο Κόλιν Πάουελ, ο πρώτος μαύρος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, του οποίου η ηγεσία σε αρκετές δημοκρατικές κυβερνήσεις βοήθησε στη διαμόρφωση της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής τα τελευταία χρόνια του 20ού αιώνα και τα πρώτα χρόνια του 21ου, πέθανε από επιπλοκές στην υγεία του λόγω κορωνοϊού,  ανέφερε η οικογένειά του. Facebook. Ήταν 84 ετών

«Ο στρατηγός Κόλιν Λ. Πάουελ, πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ , έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί λόγω επιπλοκών από τον Covid 19», έγραψε η οικογένεια Πάουελ στο Facebook.

«Χάσαμε έναν αξιόλογο και αγαπημένο σύζυγο, πατέρα, παππού και έναν σπουδαίο Αμερικανό», είπαν, σημειώνοντας ότι ήταν πλήρως εμβολιασμένος.

Ο Πάουελ ήταν ένας διακεκριμένος επαγγελματίας στρατιώτης του οποίου η καριέρα τον οδήγησε από τη μάχη στο Βιετνάμ και έγινε ο πρώτος σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των Μαύρων κατά το τέλος της προεδρίας του Ρόναλντ Ρέιγκαν και ο νεότερος και πρώτος Αφροαμερικανός πρόεδρος του Κοινού Αρχηγού Επιτελείου υπό τον Πρόεδρο Τζορτζ Χ.Μπους.

Η  δημοτικότητα έφτασε στα ύψη μετά τη νίκη του συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του Πολέμου του Κόλπου, και για ένα διάστημα στα μέσα της δεκαετίας του ’90, θεωρήθηκε ο κορυφαίος υποψήφιος για να γίνει ο πρώτος Μαύρος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button