Γενικά

Ζυγώνει η ώρα του νέου Opel Mokka X

Η δεύτερη γενιά του δημοφιλούς Mokka X θα έχει και ηλεκτρική έκδοση.

Το νέο Opel Mokka X θα είναι ένα καθολικά καινούριο μοντέλο που θα ενισχύσει την θέση της γερμανικής εταιρείας στην κατηγορία των B-SUV.

Σύμφωνα με αναφορές στον βρετανικό Τύπο, το νέο Opel Mokka X θα έχει παρουσιαστεί μέσα στο επόμενο 12μηνο και όπως είναι λογικό θα δανειστεί αρκετά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά από το φουτουριστικό GT X Experimental του 2018. Οι ψηφιακά επεξεργασμένες εικόνες που βλέπετε το φέρνουν πιο κοντά στην πραγματικότητα και μας δίνουν μια πρώτη γεύση από την επερχόμενη σχεδιαστική γλώσσα της φίρμας.

Τη βάση για το νέο Mokka X αποτελεί η πλατφόρμα CMP του Groupe PSA που χρησιμοποιεί και το αδελφό Corsa. Αυτό σημαίνει ότι θα προσφέρεται μόνο ως προσθιοκίνητο, ενώ σε αντίθεση με το Crossland X θα μπορεί να εφοδιαστεί και με το σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης IntelliGrip. Η γκάμα κινητήρων θα αποτελείται από εκδόσεις βενζίνης με τον πολυβραβευμένο 3κύλινδρο 1.2 και ισχύ από 100 έως 155 ίππους, ενώ αυτές του πετρελαίου θα εφοδιάζονται με τον 4κύλινδρο 1.5 με ισχύ 100 ή 130 ίππων. Θα υπάρχει όμως και μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, στο πρότυπο του αδελφού Peugeot e-2008 με ηλεκτρικό κινητήρα 136 PS και 260 Nm, που τροφοδοτείται από μπαταρία 50kW/h, χαρίζοντάς του αυτονομία πάνω από 300 km κατά WLTP.

Για την καμπίνα δεν υπάρχουν ακόμα πληροφορίες και κατά πάσα πιθανότητα θα ακολουθήσει τα χνάρια του Corsa. Αυτό σημαίνει οδηγοκεντρική σχεδίαση για το ταμπλό και καλής ποιότητας υλικά. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να δούμε και έναν καινούριο ψηφιακό πίνακα οργάνων για τις ακριβές εκδόσεις, όχι όμως στην έκταση που έχει ο αντίστοιχος του GT X Experimental.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button