Γενικά

Εύβοια: Πέντε νεκροί και δύο αγνοούμενοι από τις πλημμύρες

Ο Νίκος Χαρδαλιάς μετέβη στην Εύβοια όπου επιβεβαίωσε πως οι νεκροί είναι πέντε, ενώ δυο άνθρωποι αγνοούνται. 

Χωρίς τέλος η τραγωδία στην Εύβοια, αφού όπως επιβεβαίωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος μετέβη στην περιοχή, οι νεκροί έχουν ανέλθει σε πέντε, ενώ δύο συνάνθρωποί μας αγνοούνται από τις πλημμύρες. 

«Δυστυχώς χάσαμε πέντε συνανθρώπους μας κι άλλοι δύο αγνοούνται», ανέφερε από το μέτωπο της τραγωδίας στην Εύβοια.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, είπε ότι το νερό που έπεσε ήταν πολύ περισσότερο απ’ αυτό που είχε πλήξει τη Μάνδρα και πρόσθεσε ότι σώθηκαν δεκάδες συμπολίτες μας.

«Στον Λήλαντα η εικόνα είναι πολύ πιο δύσκολη από τα υπόλοιπα σημεία» πρόσθεσε, έχοντας προηγουμένως πετάξει πάνω από τις πληγείσες περιοχές με ελικόπτερο.

Ο υφυπουργός ρωτήθηκε γιατί δεν λειτούργησε το 112 και η απάντησή του ήταν κατηγορηματική, καθώς τόνισε πως αν λειτουργούσε, θα είχαμε εκατόμβη νεκρών. Συμπλήρωσε πως υπό τις συνθήκες που επικρατούσαν, ένα μήνυμα από το 112 θα προκαλούσε πανικό και τελικά αντίθετα -από τα προσδοκώμενα- αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Είναι μια δύσκολη μέρα. Ο κρατικός μηχανισμός έδωσε μια πολύ μεγάλη μάχη. Όλος ο μηχανισμός έδωσε έναν υπεράνθρωπο αγώνα. Η πρόβλεψη για το συγκεκριμένο φαινόμενο ήταν 63 χιλιοστά βροχής σε 24 ώρες. Η τελευταία μέτρηση είναι πάνω από 300. Σήμερα σώθηκαν πολλές ζωές. Οι σκέψεις μας είναι στους ανθρώπους που δεν τα κατάφεραν. Πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να φτιάξουμε δομές προστασίας. Από την πρώτη στιγμή ήμασταν στις περιοχές ώστε να αποφύγουμε τα μοιραία αλλά όλα έγιναν ξαφνικά. Ο μηχανισμός δεν αιφνιδιάστηκε. Να ευχαριστήσω όλους όσοι δίνουν τιτάνιο αγώνα και ειδικά τους άνδρες της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής. Έχουμε πέντε νεκρούς και τρεις από αυτούς έχασαν την ζωή τους στην προσπάθεια να φύγουν. Αν δεν λειτουργούσε το 112 θα είχαμε εκατόμβη νεκρών».

πηγή: gazzeta.gr

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button