Ποδόσφαιρο

Ευρώπη: Στο «Χαριλάου» δεν έχει χάσει ποτέ ο Άρης!

Ένα εκπληκτικό στατιστικό θέλει να διατηρήσει ο Άρης στην Ευρώπη, στο αγώνα για τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League απέναντι στην Κόλος Κοβαλίβκα.

Οι «κιτρινόμαυροι» δεν έχουν ηττηθεί ποτέ στο «Χαριλάου» ή αλλιώς «Κλεάνθης Βικελίδης» στην ιστορία τους σε Ευρωπαικό αγώνα!

Συνολικά σε 33 αγώνες που έχει στην έδρα του, έχει ως απολογισμό 15 νίκες, 16 ισοπαλίες και 2 ήττες. Το σημαντικό όμως σε αυτές τις ήττες, από την Ούιπεστ και την Γιουβέντους, είναι ότι δεν έγιναν στη φυσική του έδρα!

Το παιχνίδι με την Ούιπεστ (1-2), έγινε στο γήπεδο της Τούμπας, ενώ με την Γιουβέντους, στο Καυτανζόγλειο, καθώς τότε ο Άρης τα ευρωπαϊκά του παιχνίδια τα «έδινε» στο Καυτανζόγλειο κατά κύριο λόγο ή στη Τουμπα για περισσότερα εισιτήρια, καθώς είχανε μεγαλύτερη χωρητικότητα αλλά και για τους προβολείς, που τοποθετήθηκαν στην φυσική του έδρα το 1993.

Το πρώτο ευρωπαϊκό ματς που έπαιξε ο Άρης στο «Χαριλάου» ήταν η νίκη με 3-1 επί της Μπενφίκα στις 19.09.1979!

Από την τελευταία του ήττα ο Άρης που ήταν γηπεδούχος σε οποιοδήποτε γήπεδο σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση πέρασαν 52 χρόνια, κατά την διάρκεια των οποίων ο Άρης έπαιξε 28 παιχνίδια, διατηρώντας το κάστρο του απόρθητο, με 14 νίκες και 14 ισοπαλίες!

Panos Tsikalas

Τον μάθατε σαν γεννημένο... offside, μιλά και γράφει πάντα διαλεκτικά. Οι πρώτες του εμπειρίες ήρθαν μέσα από το χαρτί του ΠΡΙΝ, συνέχισε σαν offside24.gr και το YellowRadio.gr ήρθε σαν επιστέγασμα που συνεχίζει. Αρθρογραφεί στο HUMBA και είναι δημοσιογράφος σε πολιτικά σάιτ, με μεγάλη αγάπη όμως στο... αθλητικό. Δίνει παρουσία καθημερινά στο Yellow Radio FM 101.7 κάθε πρωί στις 10:00, μετά από μια περιπλάνηση σε όλες τις ζώνες του...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button