Μπάσκετ

Εστιάζει -και πάλι- στους ψηλούς

Μια ματιά στο μέχρι στιγμής διαμορφωθέν ρόστερ του Άρη είναι αρκετή, για να αντιληφθεί κανείς πού έχει στρέψει πλέον την προσοχή του ο Γιάννης Καστρίτης, καθώς έχει εστιάσει στην αγορά των ψηλών, η οποία είναι και η δυσκολότερη προς διαχείριση.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για τον μόνιμο βραχνά του 42χρονου τεχνικού, αλλά και ο λόγος που το περασμένο καλοκαίρι επέλεξε να ξεκινήσει με τους ψηλούς. Το ίδιο θα έκανε και φέτος, αλλά τα ποσά που άκουσε κρίθηκαν υπερβολικά για τα οικονομικά δεδομένα του Άρη κι έτσι άλλαξε κατεύθυνση.

Η απόφαση για την απόκτηση επτά ξένων είναι δεδομένη κι έτσι είναι δεδομένο ότι θα προστεθούν στο ρόστερ ένας καθαρός σέντερ, αλλά κι ένας ακόμη παίκτης ο οποίος θα… κλίνει προς το «5».

Συνήθως γι’ αυτόν τον ρόλο ο Γιάννης Καστρίτης επιλέγει έναν undersized ψηλό όπως έκανε στο παρελθόν με τον Σακούρ Τζούστον και τον Ίσμαελ Σανόγκο. Δηλαδή, έναν εργάτη της άμυνας με ιδιαίτερη ικανότητα στις αλλαγές και την ευχέρεια να μπορεί να αντιμετωπίσει αντιπάλους σε κάθε θέση. Πιθανότατα το ίδιο θα πράξει και φέτος.

Το δυσκολότερο κομμάτι είναι ο βασικός σέντερ, καθώς ήδη έχει διαπιστωθεί σημαντική απόσταση μεταξύ των προτάσεων του Άρη, με τις απαιτήσεις των παικτών. Ήδη μάλιστα έχουν χαθεί περιπτώσεις παικτών οι οποίοι ζητούσαν συμβόλαια άνω των 200.000 ευρώ.

Καθώς η προετοιμασία προβλέπεται να ξεκινήσει εντός του πρώτου δεκαημέρου του Αυγούστου, θεωρητικά, ο Γιάννης Καστρίτης έχει χρόνο στη διάθεσή του. Το βέβαιο είναι ότι δεν θα πιέσει καταστάσεις, υπό την έννοια ότι δεν θα προχωρήσει στην απόκτηση παίκτη, για τον οποίον θα έχει αμφιβολία για την προσαρμογή του στο στιλ μπάσκετ που λανσάρει ο Άρης των τελευταίων χρόνων.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button