Μπάσκετ

ΕΣΑΚΕ: Πάει για -3 η ΑΕΚ, νέοι μπελάδες για Ηρακλή!

Ο ΕΣΑΚΕ ενδέχεται να τιμωρήσει την «Ένωση» με -3 βαθμούς για τρεις υποθέσεις οφειλών της. Σε δύσκολη θέση και ο Ηρακλής.

Σε μεγάλες περιπέτειες έχει μπει η ΑΕΚ και τα οικονομικά της προβλήματα αποκτούν ολοένα και πιο σοβαρή μορφή.

Η «Ένωση», όπως γνωρίζετε, το καλοκαίρι ήταν… παγκόσμια πρωταθλήτρια στα BAN της FIBA (14). Στις αρχές του Φθινοπώρου κατάφερε να τα «σβήσει» όλα και φάνηκε να μπαίνει σε μια σειρά, αλλά κάτι τέτοιο δεν εφαρμόστηκε τελικά στην πράξη. Εβδομάδα με την εβδομάδα τα BAN απέκτησαν ξανά μορφή χιονοστιβάδας (13) και οι οφειλές της «Βασίλισσας» προς πρώην στελέχη της παρέμειναν, με το ζήτημα να μην καλύπτεται.

Έτσι, μετά τη FIBA, τα 13 BAN, που έχουν τεθεί έως τώρα και την απαγόρευση μεταγραφών, ήρθε η σειρά του ΕΣΑΚΕ να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να «τσεκάρει» τι ακριβώς συμβαίνει με την ομάδα.

Το μεσημέρι της Δευτέρας (27/12) συνεδρίασε η αρμόδια επιτροπή που ελέγχει τους φακέλους και τους διακανονισμούς. Η ΑΕΚ για την περίοδο 2020-2021 δεν είχε καταφέρει να διακανονίσει τις υπόθεσεις του προπονητή Βαγγέλη Αγγέλου και των αθλητών Ματ Λοτζέσκι και Γιόνας Ματσιούλις. Για τον λόγο αυτό της είχε δοθεί προειδοποίηση 15 ημερών, όμως και πάλι το πρόβλημα δεν λύθηκε.

Η αρμόδια επιτροπή, λοιπόν, στέλνει την υπόθεση στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ και από εκεί στον Αθλητικό Δικαστή, με την «Ένωση» να είναι πλέον αντιμέτωπη με την τιμωρία των -3 βαθμών. Αυτή τη στιγμή η ομάδα του Στέφανου Δέδα με ρεκόρ 5-5 έχει 15 βαθμούς και είναι στην 6η θέση του ταμπλό, αλλά αν της επιβληθεί -3β. θα υποχωρήσει στους 12β. και θα ισοβαθμεί στις θέσεις 9-10-11 μαζί με τον ΠΑΟΚ και τον Ιωνικό.

Νέοι «μπελάδες» και για τον Ηρακλή

Ο Ηρακλής ήταν η άλλη ομάδα που… απασχόλησε τη συνεδρίαση της Δευτέρας και υπάρχει νέος κίνδυνος τιμωρίας του.

Με βάση τους κανονισμούς οι Θεσσαλονικείς θα έπρεπε να έχουν συνολικά συμβόλαια ύψους 400 χιλιάδων ευρώ μίνιμουμ, αλλά στον φάκελό τους εμφανίζονται συμβόλαια ύψους 385χιλ. ευρώ.

Παράλληλα, ο Γιάννης Κουζέλογλου έχει στείλει εξώδικο στον ΕΣΑΚΕ, κατηγορώντας την ομάδα της Θεσσαλονίκης για πλαστογραφία. Ο Έλληνας φόργουορντ ισχυρίζεται πως το συμβόλαιο που υπέγραψε δεν είναι αυτό που κατέθεσε ο Ηρακλής.

Έτσι, υπάρχει κίνδυνος τιμωρίας και για την ομάδα του Κώστα Μέξα, που ήδη βρίσκεται στην τελευταία θέση του ταμπλό (10β.) και νωρίτερα μέσα στη σεζόν της είχαν αφαιρεθεί ξανά -3β.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button