Μπάσκετ

ΕΣΑΚΕ: Οι αριθμοί του Άρης-Λάρισα

Τους αριθμούς και τα στατιστικά στοιχεία του Άρης-Λάρισα παρέθεσε η διοργανώτρια αρχή.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η διοργανώτρια αρχή:

«Ένα κρίσιμο παιχνίδι, για την πραγματικότητα στο τελευταίο «στρώμα» της βαθμολογίας, θα γίνει το Σάββατο (6/3, 17:00) στο «Nick Gallis Hall» όπου ο Άρης θα αντιμετωπίσει τη Λάρισα Bread Factory. Οι δύο ομάδες προέρχονται από δύο διαδοχικές ήττες με τελευταία εκείνη από τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ για εκείνη της Θεσσαλονίκης και από τον ΠΑΟΚ για τη θεσσαλική. Ο Άρης μετράει τρεις νίκες σε επτά εντός έδρας ματς και η Λάρισα Bread Factory μία νίκησε επτά παιχνίδια μακριά από το γήπεδο της.

Η ιστορία

Με τον Τζαμάλ Σούλερ να κάνει την καλύτερη φετινή εμφάνιση του με 18 πόντους και τον Γιάννη Κουζέλογλου να προσθέτει άλλους 15, ο Άρης έφυγε νικητής από τη Λάρισα στο ματς του πρώτου γύρου. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε επικρατήσει με 88-84, παρά τους 20 πόντους του Μπράντον Ρας και το double-double του Τζέιμς Ουέμπ (15π, 14ρ.).

Με το διπλό του πρώτου γύρου, ο Άρης έχει πλέον δύο νίκες σε τρία παιχνίδια κόντρα στη Λάρισα Bread Factory. Στο παιχνίδι της Θεσσαλονίκης για το περσινό Πρωτάθλημα, οι «κιτρινόμαυροι» έφτασαν στη νίκη με 90-72, με τον Βλάντιμιρ Ντραγκίσεβιτς να κάνει πολύ καλό παιχνίδι με 22 πόντους και 10/14 δίποντα, ενώ 14 πόντους είχε ο Τζέιλεν Μόρις. Για τους Θεσσαλούς ο Άντονι Χίκι είχε 16 πόντους και ο Τζαχάιβα Φλόιντ 10 πόντους, 10 ριμπάουντ και επτά τάπες.

Οι αριθμοί

Άρης

* Το επόμενο εύστοχο τρίποντο του Μάριο Λιτλ θα είναι το 50ό του στη Stoiximan Basket League. Σε 28 αγώνες ο Αμερικανός έχει 49/130 (37,69%).

+ Κατά 9,2 πόντους αυξάνεται η επιθετικά παραγωγικότητα του Άρη όταν αγωνίζεται εντός έδρας. Σημειώνει 80,1 ως γηπεδούχος και 70,9 ως φιλοξενούμενος. Το καταφέρνει παρότι εκτελεί με χαμηλότερα ποσοστά στις βολές (-3,9%) όσο και στα δίποντα (-3,6%) αφού έχει ποσοστό καλύτερο κατά 8,5% στα τρίποντα (38,6% έναντι 30,1%).

– Τα δίποντα (-8%) και οι ασίστ (-2,8) είναι οι μεγαλύτερες διαφορές των αριθμών του Άρη από εκείνους που είχαν οι ομάδες που αντιμετώπισε.

Λάρισα Bread Factory

* Κόντρα στην ομάδα της οποίας τη φανέλα φόρεσε για οχτώ σεζόν και με την οποία είναι τρίτος σε συμμετοχές Πρωταθλήματος, στα χρόνια της Basket League, ο Σπύρος Μούρτος θα κάνει την 250ή εμφάνιση του στην κατηγορία στην οποία πρωτοεμφανίστηκε στις 7 Δεκεμβρίου 2008 (Παναθηναϊκός-Άρης 84-59).

+ Η Λάρισα Bread Factory συνεχίζει να είναι η κορυφαία ομάδα του φετινού Πρωταθλήματος τόσο σε εύστοχα τρίποντα με 11,2 ανά αγώνα όσο και σε ποσοστό ευστοχίας με 40,9%

– Η θεσσαλική ομάδα είναι χαμηλά στα επίπεδα δημιουργίας με τον δεύτερο χειρότερο μέσο όρο ασίστ (13,8), που είναι οριακά καλύτερος του αντιπάλου του αφού ο Άρης είναι τελευταίος στη σχετική λίστα με 13,79».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button