Μπάσκετ

Επιστολή της Premier League στους συλλόγους: «Αν καταργηθεί το VAR, θα γίνονται πάνω από 100 διαιτητικά λάθη»

Επιστολή έστειλε η Premier League στoυς συλλόγους της σχετικά με την ενδεχόμενη κατάργηση του VAR.

Η Premier League υποδέχθηκε το VAR το 2019, αλλά πέντε χρόνια μετά την εισαγωγή του υπάρχει πρόταση από τη Γουλβς, προκειμένου να εξαλειφθεί οριστικά από την αγγλική κορυφαία κατηγορία.

Η πρόταση θα τεθεί προς ψήφιση από τους 20 συλλόγους της κορυφαίας αγγλικής κατηγορίας στη γενική συνέλευση, αλλά θα χρειαστεί ειδική πλειοψηφία (2/3) για να περάσει.

Ακριβώς γι΄ αυτόν τον λόγο τα αγγλικά ΜΜΕ πιστεύουν ότι είναι πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθεί, ειδικά μάλιστα από τη στιγμή κατά την οποία όλο και περισσότερες Λίγκες εξοπλίζονται με τεχνολογία για να περιορίσουν τα διαιτητικά λάθη.

Η βρετανική εφημερίδα Daily Mail ανέφερε πώς οι σύλλογοι ζητούν ουσιαστικές αλλαγές σχετικά με το VAR, ειδικά λόγω των ασυνεπειών που εντοπίζονται ανάμεσα στους αγώνες του οικείου πρωταθλήματος και σε εκείνους των ευρωπαϊκών διοργανώσεων για τους συλλόγους της χώρας που συμμετέχουν σε αυτές.

Εν αναμονή της απόφασης, η διοργανώτρια αρχή έστειλε επιστολή αναφορικά με τα προβλήματα που θα προκύψουν, αν αυτό καταργηθεί.

Μεταξύ άλλων, στην επιστολή αναφέρεται ότι «η κατάργηση του VAR θα είχε ως αποτέλεσμα να γίνονται περισσότερα διαιτητικά λάθη (περίπου 100 ανά σεζόν), συμπεριλαμβανομένων άκρως αμφισβητούμενων φάσεων που καθορίζουν τον αγώνα, ενδεχομένως και κρίσιμα παιχνίδια».

Η Premier League σημειώνει, επίσης, ότι υπήρξαν μόνο πέντε λανθασμένες παρεμβάσεις VAR την περασμένη σεζόν, σε σύγκριση με 105 σωστές αποφάσεις.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button